Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δέκα φρένα στις φορολογικές δηλώσεις ιδιοκτητών

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι εκμισθωτές ακινήτων λογω της  αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων ώστε να μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ,  ζητά η ΠΟΜΙΔΑ.

Τα προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν άμεσα είναι τα εξής:

1.           Να πραγματοποιηθεί η «προκαταβολική» πληρωμή αποζημιώσεων μηνός Μαΐου 2021.

2.           Να εκδοθεί και δημοσιευτεί η απόφαση για τους ΚΑΔ του μηνός Ιουνίου 2021.

3.           Να ανακοινωθεί αν και τι θα ισχύσει στο θέμα αυτό κατά τον μήνα Ιούλιο 2021.

4.           Να ανοίξει η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για αναδρομικές διορθώσεις μισθωτηρίων και για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις COVID περιόδου τόσο της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, όσο και κυρίως των μηνών Ιανουαρίου 2021 και εφεξής.

5.           Να ανακοινωθούν οι εφαρμοστικές λεπτομέρειες και προθεσμίες της πρόσφατης εγκυκλίου για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων και να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

6.           Στο πρόβλημα αυτό, σημαντικό προαπαιτούμενο είναι να μπορεί τα καθένα από τα τρία μέρη των σχέσεων αυτών (εκμισθωτής – υπεκμισθωτής – υπομισθωτής) να  πληροφορηθεί τι έχουν κάνει σχετικά τα λοιπά μέρη, χωρίς να υπάρχει επίκληση φορολογικού απορρήτου, ώστε κάθε μέρος να μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του. Επίσης σε κάθε δήλωση υπεκμίσθωσης ακινήτου, συμβατική ή αυθαίρετη, θα πρέπει να ενημερώνεται ο εκμισθωτής-ιδιοκτήτης του ακινήτου.

7.           Να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμούσες διορθώσεις λαθών, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών.

8.           Να δοθεί παράταση έως 31.12.2021 για την χωρίς πρόστιμο δήλωση λύσης των ανενεργών μισθώσεων ακινήτων.

9.           Προς διευκόλυνση της συμπλήρωσης του Ε2 ακινήτων με αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων, να επιτραπεί ρητά η αναγραφή του συνόλου των ετήσιων μισθωμάτων σε μια γραμμή της φόρμας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki