Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φορολογική τρομοκρατία με επίκεντρο τα ακίνητα.

Οικονομία - Φόροι

fabrikaΤα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για πακέτο φορολογικών μέτρων που θα στοχεύουν στην αγορά ακίνητης περιουσίας έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στην αγορά η οποία είναι πλέον στην "κατάψυξη". Στη σειρά των δημοσιεύματων ήλθε να προστεθεί και ένα ακόμα την Κυριακή . Πρόκειται για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" , σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται :

-Να προχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών

-Να καταστήσει αυστηρότερη την εφαρμογή του "πόθεν εσχες" για την  αγορά ακινήτων, καταργώντας τα παράθυρια καθώς οι φορολογικές αρχές θα αποδέχονται μόνο τις καταθέσεις που έχουν ήδη δηλωθεί στην Εφορία μέσω της φορολογικής δήλωσης, τα έσοδα από πώληση μετοχών, ή τις βεβαιώσεις για πώληση ομολόγων. Σύφωνα με το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται  σχέδιο σύμφωνα με το οποίο:
-Θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.
-Θα μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης σε 4-5%).
-Θα ληφτούν μέτρα για το πόθεν έσχες με το κατάργηση διατάξεων που επιτρέπουν την καταστρατήγηση του ( εισοδήματα προηγούμενων ετών, κέρδη από τυχερά παιχνίδια, κατάργηση της διατάξης για εισοδήματα προηγούμενων ετών κ.α)
-Θα προβλέπεται δικαιολόγηση του εισοδήματος μέσω καταθέσεων  και ρευστοποίησης ομολόγων και μετοχών).
Για τις καταθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, τις μετοχές και τα ομόλογα, οι φορολογούμενοι δεν θα κληθούν να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα. Το «πόθεν έσχες» θα ισχύει από εδώ και στο εξής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki