Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στις τράπεζες το "κλειδί" για την ανάκαμψη της κτηματαγοράς

xeri-dinei-leftaΣτις τράπεζες έχει περάσει πλέον το παιγνίδι για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων καθώς δεν είναι λίγοι κείνοι που υποστηρίζουν ότι το τραπεζικό σύστημα είναι εκείνο το οποίο κρατά τα κλειδιά για την ανάκαμψη της αγοράς. Ήδη οι επικεφαλής μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων επισημαίνουν ότι τους επόμενους μήνες θα σημειωθεί αύξηση των χορηγήσεων των στεγαστικών δανείνω «καθώς αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη αγορά είναι η πρώτη η οποία θα βάλει μπροστά την διαδικασία ανάκαμψης των επενδύσεων σε κατοικίες».
«Η δική μας δουλειά είναι να χορηγούμε δάνεια  και η στεγαστική πίστη έχει αναλογικά τον μικρότερο βαθμό κινδύνου σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες χρηματοδοτήσεων. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μία σημαντική αύξηση των εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων» τόνιζε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος μεγάλης εμπορικής τράπεζας με υψηλά υπόλοιπα στην χρηματοδότηση της κατοικίας. Επισήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ενδεικτικό των προθέσεων θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι την περίοδο αυτή εγκρίνεται το 70-80% των αιτημάτων για χορήγηση στεγαστικών δανείων που υποβάλλονται απο ιδιώτεςπου πληρούν τις προϋποθέσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι και άλλων τραπεζών επισημαίνουν ότι η συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης προς την στεγαστική πίστη δεν οφείλεται τόσο στην απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν στεγαστικά στεγαστικά δάνεια αλλά στην συγκρατημένη στάση των καταναλωτών να δανεισθούν προκειμένου να αγοράσουν κατοικία.
«Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές είτε είχαν επηρεαστεί απο το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην αγορά είτε απο την προσδοκία για χαμηλότερες τιμές τους αμέσως επόμενους μήνες. Και για το λόγο αυτό , οι αιτήσεις για αγορά πρώτης κατοικίας απο τις αρχές του χρόνου ήταν περιορισμένες. Τώρα όμως που διαπιστώνουν ότι το καλύτερο που μπορούν να προσδοκούν  ,για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα , είναι όχι τόσο  η υποχώρηση του επιπέδου των τιμών όσο  η διατήρηση τους στα σημερινά επίπεδα  εκτιμάται ότι θα σημειωθεί αναθέρμανση του ενδιαφεροντος ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία που προσφέρουν τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα επιτοκίων στην Ευρώπη»  επισήμανε ο ίδιος τραπεζίτης . Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι τα πιστωτικά ιδρύματα εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά και στο θέμα της διαχείρισης των λεγόμενων προβληματικών δανείων τα οποία έχουν ως εγγύηση κάποιο ακίνητο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki