Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αυξάνουν το κόστος δανεισμού

xeri-dinei-leftaΣε κρυφές αυξήσεις επιτοκίων  είχαν προχωρήσει έως την Παρασκευή πέντε μεγάλες τράπεζες και μία μικρότερη οι αυξήσεις αφορούν σε επιτόκια των στεγαστικών δανείων σταθερής περιόδου. Η αύξηση είναι 1 μονάδα και διαμορφώνει (στη συγκεκριμένη τράπεζα) επιτόκια 4,5% για τα σταθερού επιτοκίου 1 έτους, 4,85% για τα διάρκειας 3 ετών, 5,60% για τα 5ετούς διάρκειας και 6,10% για τα διάρκειας 10 ετών.
Στο περιθώριο κέρδους των στεγαστικών δανείων. Η αύξηση είναι από 0,30 έως 0,50 της μονάδας και αφορά τα στεγαστικά κυμαινόμενου επιτοκίου που είναι συνδεδεμένα με επιτόκιο Euribor, τα οποία από 1,75% έως 3% που ήταν το περιθώριο αυξήθηκε στο 2,05 έως 3,5%. Μάλιστα, μια τράπεζα κατήργησε το επιτόκιο αναφοράς Euribor και πλέον τα στεγαστικά με κυμαινόμενο επιτόκιο θα έχουν ως βάση το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τραπεζικά στελέχη δεν αποκλείουν γενικευμένη αύξηση των επιτοκίων επιπλέον της μίας μονάδας εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές χρήματος και της αντιμετώπισης που έχει το ελληνικό Δημόσιο, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με την τραπεζική αγορά. Και αυτό διότι το κόστος δανεισμού του Δημοσίου αποτελεί τη βάση με την οποία προσδιορίζεται το κόστος του χρήματος για το τραπεζικό σύστημα (για την άντληση ρευστότητας από τις διεθνείς αγορές).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki