Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά το Δεκέμβριο

investment2Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις) σημείωσε σημαντική πτώση κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,08%. Το επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο το Δεκέμβριο του 2009 στο 5,81%. Σημαντική άνοδο παρουσίασαν τα μέσα επιτόκια των νέων επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό για μέχρι 1 έτος τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα σχετικώς ποσά (δάνεια μέχρι και 1 εκατ. ευρώ και άνω του 1 εκατ. ευρώ), που διαμορφώθηκαν στο 4,70% και 3,24% αντίστοιχα (άνοδος κατά 21 και 25 μονάδες βάσης αντίστοιχα). Μείωση παρουσίασαν το μέσο επιτόκιο των νέων στεγαστικών δανείων με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος (Δεκ. 2009: 3,08%, Νοέμ. 2009: 3,14%) καθώς και το αντίστοιχο των δανείων με επιτόκιο σταθερό από 1 μέχρι 5 έτη (Δεκ. 2009: 4,60%, Νοέμ. 2009: 4,63%). Επισημαίνεται ότι τα στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αποτελούν σχεδόν το 75% του συνόλου των νέων στεγαστικών δανείων, ενώ μέχρι και το Νοέμβριο του 2008 δεν ξεπερνούσαν το 1/3 του συνόλου.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩ

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν το Δεκέμβριο του 2009 τα επιτόκια που εφαρμόζονται στα υφιστάμενα υπόλοιπα των κυριότερων κατηγοριών καταθέσεων και δανείων, με εξαίρεση το επιτόκιο των καταθέσεων από μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη, το οποίο παρουσίασε σημαντική άνοδο
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων από νοικοκυριά με διάρκεια έως 2 έτη, παρουσίασε πτώση κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο του 2009 στο 2,66%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο για τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρουσίασε σημαντική άνοδο κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,90%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών καθώς και το μέσο επιτόκιο των μακροπρόθεσμων δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις σημείωσαν πτώση (κατά 3 και 5 μονάδες βάσης αντίστοιχα) και διαμορφώθηκαν στο 3,98%, και 4,15% αντίστοιχα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki