Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στεγαστικά: Σήκωσαν τα χέρια

Οι τραπεζίτες ανησυχούν για την πορεία των επισφαλειών, δεδομένου ότι πολλές από τις καθυστερήσεις καθίστανται... μη εισπράξιμες. Μεγάλη μερίδα δανειοληπτών, προτιμούν να χάσουν το σπίτι τους κάνοντας χρήση του Νόμου Κατσέλη, από το να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των στεγαστικών, δεδομένης της ύφεσης, της ανεργίας, του περιορισμού των εισοδημάτων... Και να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη και στην αρχή της κρίσης, τα στεγαστικά δάνεια εξυπηρετούντο κανονικά, καθώς υπήρχαν και οι εμπράγματες ασφάλειες της υποθήκης ή των προσημειώσεων.

Σε αντίθεση με τα καταναλωτικά δάνεια, όπου η συνείδηση του δανειολήπτη ήταν κάπως πιο... χαλαρή από τη συνεπή συμπεριφορά που χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, τόνιζε χαρακτηριστικά , αρμόδιος τραπεζικός παράγοντας... Χαρακτηριστικό είναι ότι αν στο τέλος του 2011, τα επισφαλή δάνεια ανήλθαν στο 15,9% του συνόλου των δανείων - έναντι 10,5% στο τέλος του 2010, τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ανηφορίζουν με ποσοστό σχεδόν 0,50% επιπλέον από μήνα σε μήνα...

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, οι επισφάλειες στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν το 17% σήμερα, παρά τις αυξημένες προβλέψεις και μάλιστα, αυτός είναι και ένας παράγοντας που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki