Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΕΚ: Τέλος σε νέες ενισχύσεις

Στον ΟΑΕΔ μεταφέρεται το προσωπικό και το έργο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας ενώ τα προγράμματα και οι παροχές των δύο Οργανισμών επαναξιολογούνται και θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα (μειωμένα έσοδα από εισφορές μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας). Το τελικό σχέδιο,που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, ορίζει μεταβατικό διάστημα έως τις 31/7/2012 για την εκκαθάριση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των δύο Οργανισμών από ειδική διοικούσα Επιτροπή και στα βασικά του σημεία προβλέπει:

1 Τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων φορέων στον ΟΑΕΔ.

2 Οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» με διοικητική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια που συνιστάται στον ΟΑΕΔ και τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων υποχρεώσεων, παροχών και προγραμμάτων, καλύπτονται από τον παραπάνω ειδικό λογαριασμό.

3 Η κυριότητα και κάθε δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται περιέρχονται αυτοδικαίως στον ΟΑΕΔ.

4 Το πάσης φύσεως προσωπικό των καταργούμενων φορέων μεταφέρεται στον ΟΑΕΔ. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το προσωπικό αυτό μπορεί να μεταφέρεται και σε άλλους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki