Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στεγαστικά δάνεια με επιτόκια σε άνοδο

Μπορεί οι τράπεζες να χορηγούν τα δάνεια με το σταγονόμετρο αλλά παρόλα αυτά , πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό είτε για αγορά είτε για αναχρηματοδότηση. Το μεγαλύτερο δίλημα που αντιμετωπίζουν είναι τι είδους δανείου θα επιλέξουν. Σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο; Δύσκολη απόφαση που για να δοθεί απάντηση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες , όπως :

πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι;

ποιές είναι οι προοπτικές για την πορεία των επιτοκίων;

ποιά είναι η ανοχή σας στον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων;

Το σίγουρο είναι ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι θέμα μηνών ενώ οι συνθήκες για την βελτίωση των εισοδημάτων και της ανεργίας είναι μάλλον δυσοίωνες. Πως επηρεάζουν τα δεδομένα αυτά την απόφαση σας; Πολύ απλά απο αυτά εξαρτάται αν θα είστε σε θέση να πληρώσετε τις δόσεις του δανείου.

Η πρώτη κίνηση είναι να υπολογίσετε την δόση του δανείου με σταθερό επιτόκιο .

Η δεύτερη κίνηση είναι να εξετάσετε ποιά είναι η δόση με το σημερινό κυμαινόμενο επιτόκιο.

Η τρίτη κίνηση είναι η σύνταξη σεναρίων με βάση το ποσό της δόσης σε διαφορετικά επίπεδα επιτοκίου , με στόχο να υπολογίσετε τα περιθώρια ανοχής του κινδύνου.

Επίσης , καταγράψτε το ενδεχόμενο κόστος αναχρηματοδότησης και τους όρους και προϋποθέσεις. Έτσι θα έχετε μία πλήρη εικόνα της σημερινής και της μελλοντικής εικόνας των δαπανών εξυπηρέτησης. Σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου σε πρώτη φάση είναι φθηνότερα από τα δάνεια σταθερού επιτοκίου. Και αυτό μπορεί να είναι μια καλή συμφωνία στην περίπτωση που γνωρίζετε ότι πρόκειται να μείνετε στο σπίτι σας για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο τα επιτόκια να αυξηθούν αισθητά και αυτό θα ανέβαζε τις μηνιαίες πληρωμές σας. Στην περίπτωση κυμαινόμενου επιτοκίου έχετε και το κίνδυνο ότι όταν αποφασίσετε να πουλήσετε να μη βρίσκεται εύκολα ο αγοραστής που θα δίνει τουλάχιστον τα χρήματα της υποθήκης. Τα δάνεια σταθερού επιτοκίου , από την άλλη πλευρά, έχουν υψηλότερα επιτόκια, αλλά δεν κρύβουν εκπλήξεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki