Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Καπέλα" απο πέντε τράπεζες

Τη νομιμότητα των πρακτικών πέντε τραπεζών ερευνά η γενική γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία μετις αρμόδιες υπηρεσίες της Τραπέζης Ελλάδος. Πρόκειται για πρακτικές που αφορούν στην επιβολή προμηθειών σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές, την επιβολή «προστίμου» εκτός των τόκων υπερημερίας στην καθυστέρηση της πληρωμής δόσεων δανείου και στην αυθαίρετη αφαίρεση ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην γενική γραμματεία Καταναλωτή:

- Τέσσερις τράπεζες, η Εθνική, η Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ και Eurobank αποσπούν χρήματα από λογαριασμούς μισθοδοσίας πελατών τους, εφόσον οι τελευταίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε από δάνεια είτε από πιστωτικές κάρτες προς τις συγκεκριμένες τράπεζες. Είναι πορφανές ότι το «άδειασμα» των λογαριασμών γίνεται εν αγνοία των κατόχων τους. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η νομοθεσία παρέχει αυτό το δικαίωμα στις τράπεζες, με την προυπόθεση όμως ότι ένας τουλάχιστον λογαριασμός μισθοδοσίας θα μείνει «απείραχτος». Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες οι καταναλωτές που διαμαρτυρήθηκαν στις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας υποστήριξαν ότι δεν συμβαίνει αυτό. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι από λογαριασμό ανέργου, στον οποίο ήταν κατατεθειμένο το επίδομα των 400 ευρώ, η τράπεζα του αφαίρεσε τα 200 ευρώ για ληξιπρόθεση οφειλή πουείχε προς την τράπεζα. Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι η προαναφερόμενη πρακτική είχε απασχολήσει και πέρυσι τη γενική γραμματεία Καταναλωτή, η οποία είχε παρέμβει με ανακοίνωση της κι οι τράπεζες που την εφάρμοζαν είχαν σταματήσει, αλλά από την περασμένη άνοιξη άρχισαν να την εφαρμόζουν και πάλι.

- Δύο τράπεζες, η Eurobank κι η Millenium, χρεώνουν σε δανειλήπ[τες που έχουν καθυστερήσει την αποπληρωμή των συμβατικών τους υποχρεώσεων «πέναλτι» από 3 ως και 120 ευρώ. Η συγκεκριμένη χρέωση επιβάλλεται μονομερώς και ανεξάρτητα από το γεγονόςότι σε ληξιπρόθεσμη οφειλή έχει ενεργοποιηθεί το επιτόκιο υπερημερίας.

- Μία τράπεζα, η Millenium επιβέλει χρέωση 0,30 ευρώ στους πελάτες της εφόσον η πληρωμή της πιστωτικής κάρτας γίνει στο γκισέ του καταστήματος κι όχι στο ΑΤΜ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki