Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΠΑ: Κίνητρα εξοικονόμησης ενέργειας από τη Fannie Mae

spiti-me-kermataΦθηνότερα στεγαστικά για όσους δανειολήπτες σκοπεύουν να κάνουν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητα που αγοράζουν σχεδιάζει η αμερικανική Fannie Mae. Η Fannie Mae μαζί με τη Freddie Mack αποτέλεσαν τις «σπίθες» για την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία ως γνωστόν ξεκίνησε από τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα αναμένονται ως το καλοκαίρι.
Ήδη στις ΗΠΑ ισχύουν κίνητρα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στέγασης (Federal Housing Administration). Όσοι ασφαλίζουν τα δάνειά τους στην FHA έχουν τη δυνατότητα να πάρουν υψηλότερα δάνεια εφόσον χρησιμοποιήσουν το επιπλέον ποσό για ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.
Στην Ελλάδα, υπενθυμίζεται, εκκρεμεί η θέσπιση του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (η δημόσια διαβούλευση έληξε στις 31 Ιανουαρίου), ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες προκειμένου να κάνουν επενδύσεις εξοικονόμησης (μόνωση, διπλά τζάμια, αντικατάσταση καυστήρα, κλπ.) Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν ενσωμάτωσε έγκαιρα την Οδηγία για την ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki