Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εννέα μέτρα για δάνεια και καταθέσεις

leftaΕννέα  κινήσεις που στοχεύουν στην μείωση των επιβαρύνσεων σε δάνεια και καταθέσεις ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Αναλυτικά τα μέτρα είναι :
1) Καταργείται μέχρι το τέλος του έτους η εφάπαξ δαπάνη € 150 που εισπράττεται κατά την χορήγηση επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων για δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
2) Καταργείται από όλες τις νέες δανειακές συμβάσεις ο όρος που παρέχει στην Τράπεζα τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του κυμαινομένου επιτοκίου έως το διπλάσιο της εκάστοτε μεταβολής του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ. Η αναπροσαρμογή του κυμαινομένου επιτοκίου εφεξής θα είναι ισόποση με τη μεταβολή του επιτοκίου αναφοράς της κάθε σύμβασης (euribor  ή βασικό επιτόκιο ΕΚΤ).
3) Αδρανοποιείται ο ίδιος όρος σε όλες τις υφιστάμενες δανειακές συμβάσεις και δεν θα εφαρμόζεται. Στις συμβάσεις αυτές η μέγιστη αναπροσαρμογή θα είναι εφεξής ισόποση με την εκάστοτε μεταβολή του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ.
Το μέτρο αφορά περίπου 400.000 δανειακές συμβάσεις.
4) Μειώνεται στο κατώτατο επίπεδο των € 175 η εφάπαξ δαπάνη για την χορήγηση τοκοχρεολυτικών καταναλωτικών δανείων από τα καταστήματα της Τράπεζας. Αυτή η δαπάνη κλιμακωνόταν έως το ύψος των € 380.Το μέτρο αφορά τουλάχιστον 100.000 συμβάσεις καταναλωτικών δανείων ετησίως.
5) Καταργείται η χρέωση για την τήρηση λογαριασμών ταμιευτηρίου και τρεχούμενων λογαριασμών, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπά τους και τη συχνότητα της κίνησής τους.
Το μέτρο αφορά περίπου 4.000.000 λογαριασμούς.
6) Καταργείται η χρέωση για την έκδοση αντιγράφου κίνησης για όλους τους τρεχούμενους λογαριασμούς καταθέσεων.
7) Καταργείται η χρέωση για την κατάθεση υπέρ τρίτου σε λογαριασμό της Τράπεζας είτε με μετρητά είτε με μεταφορά από λογαριασμό.Το μέτρο αφορά περίπου 4.500.000 συναλλαγές ετησίως.
8) Καταργείται η valeur επόμενης ημέρας για πιστώσεις σε όλους τους έντοκους καταθετικούς λογαριασμούς της Τράπεζας.
9) Καθιερώνεται νέα χαμηλή πάγια τιμολόγηση €8 έναντι €17 για τα περίπου 100.000 ανά έτος εξερχόμενα εμβάσματα σε ευρώ μέχρι € 1.000 προς τράπεζες εσωτερικού και χωρών της ΕΕ που γίνονται μέσω καταστημάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki