Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΔΑΝΕΙΑ και ΕΠΙΤΟΚΙΑ:Δύο υπουργεία δύο πολιτικές

xeri-dinei-leftaΤη δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης για την πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης που οδηγεί «ασφυξία» επιχειρήσεις και καταναλωτές σε αύξηση των επισφαλειών που είχε ήδη επισημάνει απο την προηγούμενη εβδομάδα το www.realestatenews.gr  διατύπωσε την Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη, μιλώντας σε ημερίδα.
Κατά την ομιλία της στην ημερίδα της εφημερίδας Απογευματινή «Τράπεζες και Οικονομία: Το επόμενο βήμα», η υπουργός σημείωσε ότι οι τράπεζες θα βρουν μπροστά τους τις επισφάλειες. Επίσης αναφέρθηκε και στο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, εκφράζοντας την πεποίθησή της για μια ακόμη φορά ότι «θα είναι περιορισμένη», ενώ αρκετές φορές στην ομιλία της σημείωσε ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να μειωθεί ο πιστωτικός κίνδυνος, πέρα από τη σημασία που δίνεται στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας, «διότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, θα αυξηθούν οι επισφάλειες -και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι τράπεζες- και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση αυτή έχεται σε αντίθεση με τις απόψεις που διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικώνκ. Σαχινίδης ο οποίος όχι μόνο δικαιολόγησε την απροθυμία των τραπεζών να φαρμόσουν μία πιό επεκτατική πιστωτική πολιτική αλλά και την αύξηση των επιτοκίων που συζητούν καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει κάτι τέτοιο θα ήταν αποτέλεσμα του υψηλού  κόστους άντλησης κεφαλαίων που έχουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki