Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δάνεια μόνο σε μεγάλους

Νέα επιδείνωση παρουσίασε η πιστωτική επέκταση τον Ιανουάριο του 2012 και διαμορφώθηκε στο -3,3% από -3,1% που ήταν έναν μήνα πριν. Συνολικά, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 407 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 150 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2012 ήταν θετική κατά 206 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -1,9% από -2% το Δεκέμβριο του 2011.

Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων υποχώρησε σε -2,6% από -1,8%, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδοομιλικές συναλλαγές, αυξήθηκε σημαντικά σε 10,5% από -5,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 96 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -7,3% από -6,6% το Δεκέμβριο του 2011.

Αρνητική κατά 516 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης να υποχωρήσει στο -4,1%, από -3,9%, έναν χρόνο πριν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki