Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

45.000 εγκλωβισμένοι

Η άνοδος της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου σε σχέση με το ευρώ προκαλεί μία νέα γενιά εγκλωβισμένων δανειοληπτών.Εκτιμάται μάλιστα ότι η επιβάρυνση απο την άνοδο της ισοτιμίας κατα τη τελευταία διετία υπερβαίνει το 20%.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των εγκλωβισμένων δανειοληπτών στο ελβετικό φράγκο ξεπερνά τις 45.000. Το πρόβλημα αμβλύνεται εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων του ελβετικού νομίσματος τα οποία παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά και είναι 1,5 με 2 μονάδες χαμηλότερα από τα αντίστοιχα επιτόκια του ευρώ.

Οι εγκλωβισμένοι καλούνται πλέον να επιλέξουν τη στρατηγική τους που μπορεί να  είναι :

* Αναμονή, προσδοκώντας ανατίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού.

* Να μετατρέψουν το δάνειο σε ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο δανειολήπτης δεν θα έχει τον συναλλαγματικό κίνδυνο, όμως θα κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες από την ισοτιμία και θα επωμιστεί μεγαλύτερο δάνειο, αφού το χρέος του μέσα στους τελευταίους έξι μήνες έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 15% εκπεφρασμένο σε ευρώ.

Πάντως, η ελβετική κεντρική τράπεζα δεν φαίνεται διατεθειμένη στο άμεσο χρονικό διάστημα να αυξήσει τα επιτόκια της και αυτό μπορεί να είναι ένα θετικό επιχείρημα για όσους επιλέξουν την  οδό της αναμονής αφού απο την άλλη πλευρά η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει αύξηση των επιτοκίων της προς τα τέλη του χρόνου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki