Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Που θα γίνουν έργα στην Αττική

Στην υπογραφή 14 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 37.500.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και τους δημάρχους των δήμων όπου πρόκειται να γίνουν τα έργα. Υπογράφηκαν δέκα νέες συμβάσεις κατασκευής έργων και τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις. Τα δύο μεγαλύτερα έργα είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον δήμο Παλαιού Φαλήρου και τα έργα Ανακαίνισης και Ανάπλασης στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά. Όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο στον δήμο Παλαιού Φαλήρου, θα είναι πολλαπλών χρήσεων, επιφανείας 4.656 τμ και θα έχει σχεδόν αυτόνομη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5Χ5, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική), μόνιμες κερκίδες 874 θέσεων και πτυσσόμενες 330 θέσεων και λειτουργικούς χώρους κάτω από τις κερκίδες για τους αθλητές και τη διοίκηση. Στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευασθούν τέσσερα γήπεδα αντισφαίρισης, γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες μικρών ηλικιών, δυο κτίρια αποδυτηρίων με χώρους υγιεινής κοινού, κυλικείο και WC κοινού. Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων 141 θέσεων και σημαντική έκταση φύτευσης πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.995.000 ευρώ

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο είναι το πρώτο ερευνητικό Ινστιτούτο που ιδρύθηκε στη χώρα το 1929. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε χιλιάδες αγρότες στους τομείς της φυτοπροστασίας, της φυτοϋγείας, της ασφάλειας των γεωργικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στη γεωργική παραγωγή, ενώ συγχρόνως ελέγχει την ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 11.500.000 ευρώ. Αποκατάσταση επτά Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Πρόκειται για τους ΧΑΔΑ βορειανατολικής Αττικής (Βαρνάβα, Καλάμου, Γραμματικού και β' φάση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αυλώνα), τους ΧΑΔΑ νήσων Αττικής (Μέθανα και Αγκίστρι) και τον ΧΑΔΑ Σπετσών. Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6.625.000 ευρώ και υλοποιούνται από τον ΕΔΣΝΑ.

Τα υπόλοιπα έργα αφορούν τη μεταφορά της παλαιάς τέφρας από τον Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων στη Γερμανία, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Μοσχάτου, τη συντήρηση αντλιοστασίων αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ, την αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων του νέου λιμένα Πόρου και την ανάπλαση των οδών Προύσης-Αβέρωφ στους δήμους Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki