Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: On line πωλήσεις

Στις on line αγοροπωλησίες ακινήτων επενδύουν στο εξωτερικό. Μετά από την αγορά των ΗΠΑ η εφαρμογή προχωρά και στην Μεγάλη Βρετανία. Μία μεγάλη βρετανική ιστοσελίδα προχωρά στην εφαρμογή αυτή καθώς όπως λένε οι υπεύθυνοι της , όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πωλούν και να αγοράζουν απευθείας χωρίς διαμεσολαβητή. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους η εφαρμογή θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση αφού αγοραστές και πωλητές δεν θα πληρώνουν χρεώσεις για προμήθειες που κυμαίνονται από 1 μέχρι και 2,5% της αξίας συν το ΦΠΑ του ακινήτου. Αυτό και με δεδομένο ότι η μέση αξία ενός σπιτιού στην Μεγάλη Βρετανία είναι £ 238.874, η μέση δαπάνη που καταβάλλεται σε προμήθειες για την πώληση ενός σπιτιού θα είναι £ 5.016 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στον αντίποδα το μπίζνες πλαν προβλέπει ότι , θα υπάρξει μία πάγια χρέωση που θα υπερβαίνει τις 250 λίρες ανεξαρτήτως της αξίας του ακινήτου και οι ιδιοκτήτες θα έχουν εξασφαλισμένη προβολή και σε άλλες μεγάλες ιστοσελίδες καθώς και διαμόρφωση του υλικού που θα προβάλλεται. Παράλληλα , θα παρέχονται και υπηρεσίες διαμεσολάβησης από ειδικευμένο προσωπικό . Η προβολή θα γίνεται με βάση φωτογραφίες του ακινήτου και βίντεο που θα επιτρέψουν την ρεαλιστική απεικόνιση του , στο διαδίκτυο . Από εκεί και πέρα κάθε πωλητής θα συνεργάζεται με ένα στέλεχος το οποίο θα έχει πλήρη εικόνα του ακινήτου (την πορεία του στην αγορά , ενδιαφέρον κα). Το στέλεχος αυτό θα μπορεί να συζητά και να διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους αγοραστές αν το επιθυμεί ο εντολοδόχος πωλητής.

Τώρα το αν το εγχείρημα θα πετύχει είναι μία άλλη ιστορία αλλά αυτό που θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο είναι ότι σύντομα οι on line πωλήσεις μπαίνουν στη ζωή μας με αυτό συνεπάγεται. Φυσικά στην Ελλάδα ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι εφικτό , λόγω του περίπλοκου θεσμικού πλαισίου αλλά….

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki