Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πόσο φτηνότερα είναι τα μεταχειρισμένα;

Προσοχή ! Πρίν επιλέξετε μεταξύ καινούργιου και μεταχειρισμένου σπιτιού υπολογίστε την διαφορά στο κόστος γιατί η στροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα μεταχειρισμένα έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα στην αγορά κατοικίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το realestatenews.gr και αφορούν σε μεταβιβάσεις που έγιναν στην διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς η "ψαλίδα" των τιμών μεταξύ καινούργιων και μεταχειρισμένων έχει μειωθεί κατα 7 ποσοστιαίες μονάδες και εκτιμάται ότι η τάση αυτή επιταχύνεται και αυτή την χρονιά. Η επεξεργασία των στοιχείων προέρχεται απο ένα σταστιτικό δείγμα μεταβιβάσεων που έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποκαλύπτει ότι ο ρυθμός υποχώρησης των τιμών στα νέοκτιστα σπίτια είναι πιο ταχύς σε σύγκριση με τα μεταχειρισμένα. Αναλυτικά:

-Στην διάρκεια του δωδεκαμήνου καταγραφηκε υποχώρηση των τιμών στα νεόκτιστα διαμερίσματα που κινείται στα επίπεδα του 9,5% περίπου.

-Οι τιμές των μεταχειρισμένων "μεγάλης" ηλικίας την ίδια περίοδο υποχώρησαν στα επίπεδα του 2,5% .

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα στις αρχές της περιόδου η μέση τιμή των μεταχειρισμένων να ήταν το 65% της τιμής του καινούργιου και στο τέλος του δωδεκαμήνου να είναι το 70%. Η συμπεριφορά αυτή είναι, σύμφωνα με τις απόψεις παρατηρητών το αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης στα μεταχειρισμένα καθώς προσφέρουν την δυνατότητα στον αγοραστή να περιορίσει το κόστος της αγοράς. Η πραγματικότητα όμως μπορεί να αποδεικτεί εντελώς διαφορετική αφού -ειδικά στα σπίτια ηλικίας άνω των 30 ετών- το κόστος αποκατάστασης μπορεί να είναι σημαντικά υψηλό με αποτέλεσμα η εκταμίευση που θα υποχρεωθεί ο αγοραστής να προσεγγίζει τα επίπεδα του καινούργιου ή ενός άλλου μεταχειρισμένου μικρότερης ηλικίας. Έτσι η ανάγκη για πλήρη τεχνικό έλεγχο με την παράλληλη σύνταξη ενός προϋπολογισμού των επισκευών μπορεί να αποδεικτεί σωτήριο για το πορτοφόλι του υποψήφιου αγοραστή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki