Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η σίγουρη διαδρομή για την αγορά κατοικίας

Η αγορά κατοικίας είναι για πολλούς μία άγνωστη και συχνά επίφοβη διαδικασία. Από τη στιγμή που θα επιλέξετε το σπίτι που θέλετε να αποκτήσετε, υπάρχει μία σειρά απαραιτήτων βημάτων για όλους τους υποψήφιους αγοραστές. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε μερικά από αυτά τα βήματα:

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φέρετε μερικούς ειδικούς τεχνικούς για να επιθεωρήσουν το σπίτι. Ηλεκτρικά, υδραυλικά και άλλα προβλήματα μπορεί να μη γίνονται αντιληπτά στο άπειρο μάτι, όμως, εάν υπάρχουν μπορεί να σας δημιουργήσουν τεράστια δυσκολίες στο μέλλον και καλό θα ήταν να γνωρίζετε τί αγοράζετε.

2. Προσλάβετε ένα δικηγόρο, ο οποίος θα διευθετήσει όλα τα νομικά ζητήματα στην αγορά του σπιτιού.

3. Ζητήστε τους τίτλους ιδιοκτησίας της κατοικίας. Για να μη βρεθείτε αντιμέτωποι με νομικές παρατυπίες, καλό θα ήταν ένας δικηγόρος να ελέγξει όλα τα χαρτιά της κατοικίας αλλά και της διαδικασίας της αγοράς.

4. Διαπραγματευτείτε τη τιμή. Η τιμή που θα σας προτείνουν σχεδόν ποτέ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε τη τιμή ακόμα και σε επίπεδα άνω του 30%.

5. Σε περίπτωση που θα πάρετε δάνεια για αγορά κατοικίας, θα πρέπει να έχετε κάνει μία πολύ καλή έρευνα αγοράς δανείων. Τα δάνεια που προσφέρονται είναι πολλά και τα επιτόκια τους κυμαίνονται ανάλογα το δανειστή. Προσπαθήστε να βρείτε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Για τη μέγιστη δυνατή επιλογή δανείου δεν θα ήταν λάθος να ζητήσετε και τη βοήθεια ενός ειδικού.

6. Από τη στιγμή που έχετε έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και έχετε κάνει κάποια από τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να διαπραγματευτείτε τη τιμή της πώλησης. Ειδικά εάν το μελλοντικό σας σπίτι παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, τότε βρίσκεστε σε πλεονεκτική θέση και μπορείτε να παζαρέψετε τη τιμή.

7. Υπογράψτε τα χαρτιά. Από τη στιγμή που όλα σας φαίνονται εντάξει και έχετε ελέγξει τις νομικές πτυχές της αγοράς, υπογράψτε την αγορά.

Μπορεί η αγορά κατοικίας να φαίνεται μία απλή διαδικασίας αλλά πολλές φορές πρέπει να ελέγχεται και το παραμικρό για να είστε σίγουρο ότι δεν θα εμφανιστούν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Για την αγορά κατοικίας πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλα τα δεδομένα γιατί πολλές φορές μικρές λεπτομέρειες μπορεί να επιφυλάσσουν τεράστια προβλήματα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki