Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η περίπτωση της Κρήτης

Η περίπτωση της Κρήτης είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην αγορά εξοχικής κατοικίας της τελευταία δεκαετία. Την έκρηξη του ενδιαφέροντος μέχρι το 2008 ακολούθησε το "πάγωμα" και η "κατάψυξη" με αποτέλεσμα οι Έλληνες αγοραστές να απέχουν και οι ξένοι επενδυτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί  Στο Ρέθυμνο, η μείωση στις αγοραπωλησίες φτάνει το 70% Ακόμη και το 70% φτάνει η μείωση στις αγοραπωλησίες ακινήτων στο Ρέθυμνο, ενώ οι ευκαιρίες της αγοράς φαίνεται πως καθορίζονται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πωλητή για χρήματα. Οι τοπικοί κτηματομεσίτες χαρακτηρίζουν την κατάσταση δραματική, ενώ δεν βλέπουν προς το παρόν τουλάχιστον ενδείξεις ανάκαμψης. Σύμφωνα με ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου , η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ρέθυμνο είναι απελπιστική, αφού τίποτα δεν κινείται τους τελευταίους μήνες. Οι αγοραπωλησίες έπεσαν κατακόρυφα σε ποσοστό ακόμη και 70%, και αν δεν γίνει τίποτα σημαντικό μέσα στους επόμενους μήνες, τα πράγματα θα χειροτερέψουν», λέει. Οι τιμές, παρά τη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν ακολουθήσει την ίδια πτωτική πορεία καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αρνούνται να τις κατεβάσουν πολύ.. Ακόμη και ξένοι που τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν να επενδύσουν στην αγορά ακινήτου στο νησί, τώρα έχουν βγάλει στο σφυρί το ακίνητό τους το οποίο απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στα Χανιά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ενδιαφέρον από ξένους, οι οποίοι αναζητούν μεγάλες εκτάσεις με σκοπό την ανέγερση εξοχικών συγκροτημάτων αλλά και αυτό το ενδιαφέρον είναι θεωρητικό. Οι τιμές έχουν στα εξοχικά έχουν μειωθεί γύρω στα 40%, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης εξοχικών κατοικιών στο Λασίθι συγκέντρωνε η περιοχή του Αγίου Νικολάου, η Σητεία και η Ελούντα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Οι τιμές στις περιοχές αυτές έχουν υποχωρήσει κατά 20% .

Όπως στο Ρέθυμνο, έτσι και στο Ηράκλειο η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες είναι ελάχιστη, «Αρκετοί ξένοι, κυρίως Ρώσοι, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νομό. Όμως στην παρούσα φάση η αναζήτησή τους είναι σε διερευνητική βάση, αφού περιμένουν ότι οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρήσουν και άλλο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki