Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Που επενδύουν -και- οι μικροεπενδυτές

Ξεπουλάνε τα ακίνητα που είχαν αγοράσει τα προηγούμενα χρόνια στις βαλκανικές αγορές οι Έλληνες, προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στα Βαλκάνια, ακριβώς τα αντίθετα φαίνεται να ισχύουν στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Όπως λένε μεσίτες και δικηγόροι, η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης έχει ως συνέπεια, Έλληνες μικροκαταθέτες αλλά και επιχειρηματίες να αλλάξουν τις επενδυτικές προτιμήσεις τους.

Προτιμούν πλέον χώρες με μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική σταθερότητα για να τοποθε­τήσουν τα χρήματά τους, θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλέστερα. Η χώρα που το τελευταίο καιρό προσελκύει ελληνικά κεφάλαια είναι η Γερμανία. Αφ’ ενός μεν, λόγω του έντονου ελληνικού στοιχείου που υπάρχει, αφ’ ετέρου δε, λόγω της ανάπτυξης που γνωρίζει η συγκεκριμένη αγορά. Το ενδιαφέρον των ελλήνων επικεντρώνεται σε γραφεία, μικρά καταστήματα, και διαμερίσματα. Τους ενδιαφέρουν και περιφερειακές αγορές, όπου οι τιμές αγοράς είναι χαμηλότερες: κυμαίνονται από 1.700 ευρώ μέχρι και 2.500 ευρώ. Εκτός απο την Γερμανία , ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τις αγορές ακινήτων σε Ολλανδία και Σουηδία, όπου οι οι τιμές έχουν πέσει, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. Οπότε, και αυτές οι δύο χώρες έχουν αρχίσει να προσελκύουν το ελληνικό ενδιαφέρον. Πρώτος στόχος, διαμερίσματα ή εξοχικές κατοικίες!

Πολλά εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχουν επενδύσει οι Έλληνες σε ακίνητα και στη Βρετανία, πρωτίστως στο Λονδίνο. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τη διετία 2009-2010 κατευθύνθηκαν στην αγορά αυτή 600 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό αρκετά σημαντικό. Μπορεί κανείς να πιστεύει ότι το Λονδίνο αποτελεί την προσφιλή επιλο­γή ειδικά μεγαλοεπιχειρηματιών. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλο και περισσότεροι μικροεπενδυτές επιλέγουν ως μακροπρόθεσμη επένδυση την αγορά κάποιου διαμερίσματος στα πέριξ της βρετανικής πρωτεύουσας, αντί του ποσού των 200.000-300.000 ευρώ. Η Προύσα, η Αλικαρνασσός και η Κωνσταντινούπολη είναι οι πρώτες αγορές που προσελκύον το ενδιαφέρον των Ελλήνων, που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο στην Τουρκία. Πληροφορίες , εμφανίζουν 12.000 ακίνητα στη γειτονική μας χώρα να έχουν περιέλθει σε Έλληνες ιδιοκτήτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki