Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία:Πριμ λόγω γαστρονομίας

Μπορεί να ακούγεται ως εξωπραγματικό αλλά σίγουρα είναι αληθινό πέρα ως πέρα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη , τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά σε βραβευμένα εστιατόρια έχουν υψηλότερες τιμές σε σχέση με τα αντίστοιχα σπίτια της ευρύτερης περιοχής. Η ίδια έρευνα μάλιστα έδειξε ότι , οι διαφορές στις τιμές μπορεί να είναι πάνα από 100%. Αν και η έρευνα που πραγματοποίησε η PrimeLocation αφορά την Μ. Βρετανία τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Έτσι , περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται εστιατόρια με αστέρι Michelin έχουν κατά μέσο όρο :

-42% υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με το μέσο όρο της ευρύτερης περιοχής, και ένα τρίτο από αυτούς έχουν ζητήσει οι τιμές

-50% υψηλότερες τιμές από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο Λονδίνο . Στην νότια Αγγλία αλλά και στην βορεινή Σκωτία το μπόνους από το αστέρι της Michelin φθάνει μέχρι το 137% !!!

Μία από τις αιτίες μπορεί να είναι ότι οι περιοχές που φιλοξενούν φημισμένα εστιατόρια είναι υψηλής προβολής και ο τίτλος ενός καλού εστιατορίου συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της περιοχής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki