Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοί έχουν χρυσό

Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός δεν χρησιμοποιείται πλέον για να στηρίξει τα νομίσματα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν σημαντικά αποθέματα . Συντάξαμε μία λιστα εκφρασμένη σε τόνους των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα.

Ηνωμένες Πολιτείες - 8,133.5

Ενώ οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν οριστικά τον κανόνα χρυσού το 1971, έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στο κόσμο.

Γερμανία - 3,401.0

Ο διαχειριστής των αποθεμάτων σε χρυσό της Γερμανίας είναι η κεντρική τράπεζα και είναι η χώρα που κατέχει τη δεύτερη θέση στην λίστα.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) - 2,846.7

Το ΔΝΤ είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους χρυσού στο κόσμο. Ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, θα αγοράσει ή θα πουλήσει τμήματα των αποθεμάτων προκειμένου να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένες οικονομικές πρωτοβουλίες.

Ιταλία - 2,451.8

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ιταλίας διαχειρίζεται η Banca d'Italia.

Γαλλία - 2,435.4

Η Τράπεζα της Γαλλίας είναι το Κεντρικό Αποθετήριο για τα αποθέματα χρυσού της Γαλλίας.

Κίνα - 1,054.1

Ενώ είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου είναι στην έκτη θέση της λίστας των μεγάλων ιδιοκτητών. Ισως γιατί προτιμά τα αμερικάνικα ομόλογα , αφού είναι ο μεγαλύτερος ξένος κάτοχος αμερικανικών ομολόγων με μια συνολική επένδυση ύψους 1.166 δισεκατομμυρίων $ ως 30 Ιουνίου 2011. Από την άλλη πλευρα, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο και μπορεί να αγοράσει από τα δικά της ορυχεία χωρίς την δημοσιοποίηση αυτών των συναλλαγών. Πάντως , στην Κίνα αυξήθηκαν οι αγορές χρυσού λόγω του πληθωρισμού.

Ελβετία - 1,040.1

βδομη στη λίστα είναι η Ελβετία αν και η οικονομία της είναι η 38η μεγαλύτερη στο κόσμο. Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των αποθεμάτων χρυσού.

Ρωσία - 775,2

Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας είναι υπό την κηδεμονία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η χώρα έχει αυξήσει τις τοποθετήσεις σε χρυσό κατά 21% το 2009, ,και 24% το 2010. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αγοράζει ένα επιπλέον 90 τόνους ανά έτος.

Ιαπωνία - 765,2

Ο χρυσός αντιπροσωπεύει μόνο το 3,3% των συνολικών, τα οποία διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ολλανδία - 615,5

α αποθέματα χρυσού και τα εθνικά οικονομικά διαχειρίζεται η Τράπεζα Netherland.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki