Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως συμπιέζονται οι αποδόσεις στις επενδύσεις σε κατοικία

Κάτω από τα 1.500 ευρώ είναι η μέση τιμή πώλησης των κατοικιών στην Ελλάδα. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές η μέση τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη απο τα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό. Επίσης, κάτω από τις 3.000 ευρώ/τ.μ. πωλούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα καλά ακίνητα ακόμη και στις ακριβές περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, στην Αττική τα ενοίκια έχουν «βουτήξει» σε ιστορικά χαμηλά καθώς μόνο σε δύο περιοχές ξεπερνούν τα 12 ευρώ/τ.μ. το μήνα ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω από τα 6 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το συμπέρασμα για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το σύνολο των φόρων και των τελών αντιστοιχούν περίπου στο 1% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Ειδικά για τη νέα κλίμακα φορολόγησης των μισθωμάτων, η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνση από τη μίσθωση των ακινήτων αντιστοιχεί στο 0,6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ΄καθαρές αποδόσεις των επενδύσεων σε ακίνητα έχουν υποχωρήσει σημαντικά καθώς έχει ποσοστιαία αυξηθεί σημαντικά  το φορολογικό κόστος ενώ η μηνιαία πρόσοδος έχει μειωθεί περισσότερο απο την αξία του ακινήτου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki