Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ιστορία μίας επένδυσης

Σε απολύσεις 244 εργαζομένων ώστε να μειωθεί το εργατικό κόστος και σε εκχώρηση συμβάσεων leasing για να περιορίσει τα δάνειά της προχώρησε η εταιρεία Μπάμπης Βωβός, καθώς η καθυστέρηση της δημιουργίας εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό στο πλαίσιο της «Διπλής Ανάπλασης» έχει φέρει την άλλοτε κραταιά εταιρεία στην ανάπτυξη ακινήτων στα όριά της. Η εταιρεία καλεί τη νέα κυβέρνηση στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας να ξεμπλοκάρει το έργο της Διπλής Ανάπλασης και να προχωρήσει η κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου στο Βοτανικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: Η Μπάμπης Βωβός υπέγραψε με εταιρείες του ομίλου της «Alpha Bank», συμβάσεις εκχωρήσεως των συμβάσεων leasing που είχαν υπογραφεί με την «Alpha Leasing», για τα ακίνητα επί Λ. Κηφισίας αρ. 95-97 και Λ. Κηφισίας αρ. 24 στο Μαρούσι και επί της οδού Τζαβέλλα 1-3 στο Χαλάνδρι. Με τον τρόπο αυτό, επετεύχθη σημαντική μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες. Εχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα της μείωσης του προσωπικού της εταιρείας, με σκοπό την αντίστοιχη μείωση του μηνιαίου εργοδοτικού κόστους. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση 224 εργαζομένων (μισθωτών και ημερομισθίων), με συνολικό κόστος περίπου 5.500.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τις Τράπεζες «Alpha Bank» και «Πειραιώς». Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καθ΄ όσον αφορά τις εξελίξεις στο έργο του Βοτανικού, μετά την ψήφιση του ν. 3983/17.6.2011(ΦΕΚ 144Α΄), στο άρθρο 23 του οποίου περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη «Διπλή Ανάπλαση», η οποία προβλέπει για το Ο.Τ. 45α, ιδιοκτησίας της εταιρείας, κατασκευή εμπορικού κέντρου με σ.δ. 1,2 και λοιπούς όρους δομήσεως, καθώς επίσης και ότι με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, θα εγκριθεί το Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης και θα καθορισθούν οι ειδικότεροι όροι, περιορισμοί και προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή του, ακολούθησαν τα εξής:

- Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπου και εγκρίθηκε.

- Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 υπεβλήθη από το Δήμο στον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ) η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση.

- Στις 26 Απριλίου 2012 το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) του ΟΡΣΑ, όπου και εγκρίθηκε.

- Στις 3 Μαΐου 2012 η απόφαση της ΕΕ του ΟΡΣΑ απεστάλη στους αποδέκτες (Δήμο Αθηναίων, ΥΠΕΚΑ, ΕΥΠΕ, Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, ΠΑΟ και ΜΒ-ΔΤ ΑΕ).

- Στις 18 Μαΐου 2012 η ΕΥΠΕ (Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος) διεβίβασε τη ΣΜΠΕ στο Δήμο Αθηναίων, για τις δικές του ενέργειες.

- Στις 19 Μαΐου 2012 ο Δήμος Αθηναίων ανάρτησε τη ΣΜΠΕ στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση 30 ημερών, για την οποία καταχωρήθηκαν δύο σχετικές δημοσιεύσεις σε Ημερήσιο Τύπο, στις 19 και 20 Μαΐου.

- Στις 22 Μαΐου 2012 η ΕΥΠΕ διεβίβασε τη ΣΜΠΕ στους υπόλοιπους αποδέκτες (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και ΥΠΕΚΑ) και τους έθεσε προθεσμία 30 ημερών από της δημοσιεύσεως (19.05.12), ήτοι μέχρι τις 18.06.12 για την υποβολή τυχόν παρατηρήσεών τους. Τυχόν μη υποβληθησομένη απάντηση προς την ΕΥΠΕ εντός της άνω προθεσμίας, δεν λαμβάνεται υπόψη.

- Στις 3 Ιουλίου 2012 το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

- Στις 18 Ιουλίου 2012 η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) διαβίβασε τη ΣΜΠΕ με τις παρατηρήσεις των υπολοίπων αποδεκτών στον ΟΡΣΑ προς τελική έγκριση. Αμέσως μετά ο ΟΡΣΑ θα διαβιβάσει τη ΣΜΠΕ μαζί με το Προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο θα το αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς γνωμοδότηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki