Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξοχική: Αναζητούνται αγοραστές

Η εικόνα που προσπαθούν να διαμορφώσουν για την ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας είναι αυτή των χιλιάδων ξένων υποψήφιων αγοραστών που είναι έτοιμοι να εισβάλλουν προκειμένου να αγοράσουν σε τιμές ευκαιρίας. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το realestatenews.gr στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας απευθύνθηκε σε μεγάλους «παίκτες» των αγορών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις των αγορών αυτών, απέναντι στην προοπτική που λέγεται Ελλάδα.

«Η ισπανική εμπειρία , για εκατομμύρια βρετανούς ήταν τραυματική. Αγόρασαν μαζικά κατοικίες προσβλέποντας στον Μεσογειακό παράδεισο αλλά στην συνέχεια οι επενδύσεις τους απαξιώθηκαν . Έτσι, αυτό από μόνο του , δημιουργεί επιφυλάξεις στους υποψήφιους αγοραστές. Από την άλλη πλευρά, η κρίση χρέους που πλήττει την ελληνική οικονομία και η οποία μεταφέρεται καθημερινά μέσω των ΜΜΕ , στο σπίτι του μέσου Βρετανού τον καθιστά, τουλάχιστον αυτή την στιγμή ιδιαίτερα επιφυλακτικό στην προοπτική μίας αγοράς σπιτιού σε μία περιοχή της Ευρώπης με υψηλό πολιτικό , κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο. Φυσικά , υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά στην παρούσα κατάσταση , η προοπτική μία βρετανικής απόβασης στην ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας φαντάζει απίθανη. Φυσικά, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν σε 2-3 χρόνια, αλλά με τα σημερινά δεδομένα οι βρετανοί κινούνται σε άλλες αγορές . Δεν θα πρέπει επίσης να υποτιμάται το γεγονός ότι οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας δεν είναι τόσο ανθηρές αλλά και ότι πολλοί εν δυνάμει αγοραστές έχουν πρόσβαση σε άλλες αγορές όπως πχ των ΗΠΑ , που οι τιμές αλλά και οι γενικότερες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές» επισήμανε κορυφαίος βρετανός οικονομικός αναλυτής σχολιάζοντας την προοπτική αύξησης του ενδιαφέροντος για την ελληνικής εξοχική κατοικίας. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην γερμανική αγορά .

«Το ενδιαφέρον, αν υπάρχει είναι κυρίως φιλολογικό , αφού η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο μέσο γερμανό για την ελληνική οικονομία είναι εκείνη της κρίσης. Σίγουρα, για την προσέλκυση αγοραστών δεν αρκούν τα διάφορα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τις τιμές να κατρακυλούν. Ένας σοβαρός ενδιαφερόμενος μετά από μία τυπική έρευνα αγοράς θα διαπίστωνε ότι οι τιμές είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με άλλες αγορές όπως για παράδειγμα της Τουρκίας», επισήμανε χαρακτηριστικά γερμανός μεσίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki