Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι "χαμένοι" της κρίσης

Οι περιοχές που έχουν πληγεί από την ανεργία καθώς και αφορές που αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της περιόδου 2000-2008 είναι εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ύφεση στην αγορά ακινήτων. Επίσης σημαντικές απώλειες είχαν και οι αγορές κατοικίας που απευθύνονται στην μεσαία τάξη. Αντίθετα , μικρότερη είναι η πτώση των τιμών στην αγορά γης και αυτό παρά την κατακόρυφη μείωση των συναλλαγών. Σύμφωνα με στοιχεία τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης τιμών το 2011, ήταν 16% στο Λαγονήσι, 15% στους Θρακομακεδόνες, 14% σε Καστέλα, και Γλυκά Νερά, 13% σε Βουλιαγμένη, Γέρακα, Παλλήνη, Σαρωνίδα, από 12% σε Βούλα, Γλυφάδα, Κερατσίνι, κ. ό. κ. Μεγάλη πτώση τιμών αναμένεται επίσης να εκδηλωθεί σε περιοχές με κακές υποδομές όπως τα Μεσόγεια, π.χ. Γλυκά Νερά, και όπου υπάρχει μεγάλη ανεργία, όπως τα Δυτικά Προάστια, το Πέραμα, και η Ελευσίνα.

Εκτιμάται επίσης ότι διψήφια είναι η πτώση των τιμών στις αγορές κατοικίας σε: Λάρισα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, καθώς επίσης για τη Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, κλπ.

Όσον αφορά στην αγορά των οικοπέδων, η πτώση είναι μικρότερη, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι μακροπρόθεσμα η γη αποτελεί μια καλή επένδυση. Ενδεικτικά από έρευνα για τις τιμές των οικοπέδων, σε Πειραιά και Νότια Προάστια, προκύπτουν μειώσεις 12% σε Άλιμο, Αργυρούπολη και Πέραμα, 11% σε Γλυφάδα και Κορυδαλλό, και 10% σε Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη, Βάρκιζα, Βούλα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Καμίνια, κ.ο. κ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki