Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο Σόρος και η ντοπια αγορά ακινήτων

Πριν οκτώ περίπου χρόνια ο γκουρού των χρηματιστηριακών αγορών ο Τζορτζ Σόρος είχε δηλώσει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις σε ακίνητα. Ο άνθρωπος που είχε συντρίψει την βρετανική στερλίνα , την ιταλική λιρέτα και έκανε και αυτή ακόμα την Γερμανία να ανησυχήσει για την σταθερότητα του μάρκου , είχε προβλέψει το τέλος των επενδύσεων στην ισπανική αγορά εξοχικής κατοικίας και την άνοδο των αγορών των βορειοαφρικανικών χωρών.

Πολλοί έσπευσαν τότε να του καταλογίσουν ανθελληνικά αισθήματα άλλοι πάλι μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο να πληγεί η ελληνικά αγορά. Ελάχιστοι όμως μπήκαν στο κόπο να αναλύσουν τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και σχεδόν κανένας από αυτούς που χαράσσουν πολιτική δεν προσπάθησε με επιχειρήματα να καταρρίψει αυτές τις απόψεις που έκαναν άλλωστε το γύρω του κόσμου. Ότι είχε πεί ακόμα και σήμερα ισχύει στο ακέραιο.

Δυστυχώς ο «κερδοσκόπος» Σόρος όχι απλώς επιβεβαιώνεται αλλά δικαιώνεται με το πιο πανηγυρικό τρόπο. Η φορολογική αναστάτωση που καλλιεργήθηκε συνειδητά από την πολιτεία έχει οδηγήσει την ελληνική αγορά ακινήτων να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον συλλογικής ανασφάλειας και μαζικής υστερίας.

Δεν φτάνουν όμως οι ερασιτεχνισμοί του υπουργείου Οικονομικών έρχεται και το υπουργείο Περιβάλοντος  να μετατρέψει κάθε απόπειρα επένδυσης σε επικίνδυνο ταξίδι στις ανεξερεύνητες περιοχές του Αμαζονίου . Αλλάζουν οι διαδικασίες ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης, ανακοινώνουν την μία εβδομάδα. Αλλάζουν οι όροι δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές εξαγγέλλουν την επόμενη και συνεχίζουν με «μεταρρυθμίσεις» στις διαδικασίες έκδοσης των οικοδομικών αδειών για ρυθμίσεις που αφορούν στις χρήσεις γης για,για …… Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι ανίκανοι να λύσουν μικροπροβλήματα ή που συντηρούν τις γκρίζες ζώνες σε παλαιότερες νομοθετικές που αφορούν τους όρους δόμησης και οι οποίες έχουν μετατρέψει δεκάδες ανθρώπους σε όμηρους των τοπικών πολεοδομικών γραφείων . Ντροπή…

Έρχεται τέλος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αιρετοί άρχοντες της οποίας θεωρούν ότι οι Δήμοι είναι τσιφλίκι τους και ότι μπορούν να διαχειρίζονται πόρους και να παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με τα μικροσυμφέροντα τους. Έτσι βλέπεις να πετιούνται εκατομμύρια ευρώ για να πάει ένας δρόμος σε ένα ξωκλήσι ή να γίνονται ακόμα και λιμενικά έργα για να εξυπηρετηθεί ένας φίλος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki