Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παράταση προγραμμάτων για μικρομεσαίους

Την παράταση προγραμμάτων ενίσχυσης ΜΜΕ επιχειρήσεων, αποφάσισε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανταποκρινόμενος και στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων.
Με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται η διεύρυνση των δικαιούχων και παράλληλα αυξάνονται τα ποσοστά της δημόσιας χρηματοδότησης ενώ μειώνεται το ελάχιστο ύψος των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ένδυσης υπόδησης και μεταποίησης.
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Ειδικότερα:
1) Διευρύνονται οι δικαιούχοι ενισχύσεων του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» καθώς δίδεται δικαίωμα συμμετοχής και στις Μεσαίες Επιχειρήσεις οποιασδήποτε δραστηριότητας καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα 30.000,00€. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2010.
2) Για το πρόγραμμα «Ένδυση και Υπόδηση: Νέες Προοπτικές», αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μεσαίες επιχειρήσεις στα 50.000,00€. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2010.
Σημειώνεται ότι, για τεχνικούς λόγους προσαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προτάσεων στα νέα δεδομένα, θα σημειωθεί ολιγοήμερη διακοπή της δυνατότητας υποβολής προτάσεων και στα δύο προγράμματα από 24 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για υποβολή προτάσεων από την Παρασκευή 1/10 από τις 8:00 π.μ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki