Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέο πλήγμα στην αγορά κατοικίας

xeirapsiaΝέα σενάρια για το τρόπο εφαρμογής των τεκμηρίων κυκλοφόρησαν σήμερα. Πρόκειται για τεκαμρτό υπολογισμό του εισοδήματος με βάση το εμβαδόν του σπιτιού που κατοικεί ο φορλογούμενος και το οποίο θα εφαρμόζεται σε όλα τα σπίτια με κλιμάκωση του ποσού με βάση τα τετραγωνικά. Ετσι για τις κατοικίες το τεκμήριο θα υπολογίζεται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο για κάθε μήνα ιδιοκατοίκησης. Το ποσό θα διαφοροποιείται ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου. Ετσι:
* Για διαμερίσματα έως 100 τετραγωνικά, προτείνεται το τεκμήριο να ανέρχεται σε 3-4 ευρώ ανά τετραγωνικό και ανά μήνα. Δηλαδή, για ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα θα είναι 3.240 - 4.320 ευρώ.
* Κατοικίες από 100-150 τ.μ., προτείνεται το ποσό να διαμορφώνεται στα 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά μήνα. Ετσι ένα σπίτι των 150 τετραγωνικών θα έχει τεκμήριο περίπου 9.000 ευρώ ετησίως.
* Για σπίτια πάνω από 150 τετραγωνικά, το τεκμήριο ανά τετραγωνικό θα ανεβαίνει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο (π.χ. 6-7 ευρώ ανά τετραγωνικό).
Το τεκμήριο για τα εξοχικά θα υπολογίζεται και πάλι για τρεις μήνες τον χρόνο, ενώ προτείνεται να μην υπάρχει εξαίρεση ούτε για πρώτη κατοικία.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι στις αρχές Μαρτίου θα αρχίσει η σταδιακή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπ. Οικονομικών τμημάτων του κειμένου του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, και θα υπάρξει ολιγοήμερη προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων και υπομνημάτων. Στη συνέχεια το τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki