Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξη ανεπιθύμητα προβλήματα


Βρήκατε το ακίνητο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας και συμφωνείτε με τον πωλητή. Νομίζετε ότι μπορείτε να αισθάνεστε σίγουρός ότι η δουλειά θα προχωρήσει. Λάθος. Μπορούν να ανακύψουν προβλήματα μέχρι την στιγμή της υπογραφής των συμβολαίων. Ποιά είναι και πως αντιμετωπίζονται ; Διαβάστε το ρεπορταζ:

1. Η τεχνική επιθεώρηση μπορεί να αποκαλύψει εκτεταμένες ζημιές . Σε περίπτωση που ανακύψουν τεχνικής φύσης προβλήματα τότε κουβεντιάστε με τον πωλητή . Το ενα ενδεχόμενο είναι να δεκτεί να καλύψει μέρος της δαπάνης αποκατάστασης, το άλλο ενδεχόμενο είναι να περιορίσει το τίμημα και το τρίτο να σπάσετε τη συμφωνία. Επειδή είναι στην μέση η προκαταβολή καλό είναι όταν την καταβάλετε να έχετε ζητήσει την συμβολή δικηγόρου για να προβλέψει τέτοια ενδεχόμενα.

2. Η εκτίμηση της τράπεζας είναι χαμηλή . Η τράπεζα εκτιμά κάθε ακίνητο που δανειοδοτεί ώστε αν κάτι πάει στραβά, η αξία του σπιτιού να καλύπτει το δάνειο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; ή βάζετε λεφτά απο την τσέπη σας, ή συζητάτε με τον πωλητή για μείωση τιμήματος ή για τμηματική καταβολή της διαφοράς ή καθυστερείτε για να πάτε σε άλλη τραπεζα ή ...

3. Ο δικηγόρος ανακαλύπτει προβλήματα στο συμβόλαιο. Η έρευνα των τίτλων ανακαλύπτει πχ απαίτηση κατά της περιουσίας . Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να συζητήσετε το θέμα με τον δικηγόρο σας ώστε να προτείνετε μία λύση στον πωλητή. Σε περίπτωση που δεν την δεκτει τότε ακολουθήστε την συμβουλή του νομικού. Το χειρότερο που μπορεί να σας προκύψει είναι να διαλύσετε την συμφωνία. Για την προκαταβολή ισχύουν οι επισημάνσεις που αναφέρονται στην περίπτωση (1).

4. Τι γίνεται στην περίπτωση που είτε ο αγοραστής  είτε ο πωλητής κάνει πίσω στην συμφωνία. Η λύση θα προβλέπεται στο συμφωνητικό της προκαταβολής. Καλό είναι να υπάρχει μία ρήτρα στην περίπτωση που κάνει πίσω -για δικούς του λόγους ο καθένας-είτε η μία είτε η άλλη πλευρά . Η λογική εδώ είναι ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποζημιωθούν για το χρονικό διάστημα που το σπίτι ήταν εκτός αγοράς (πωλητής) ή που σταμάτησε η έρευνα αγοράς (αγοραστής)

5. Απρόβλεπτα γεγονότα θέτουν την περιοχή σε "καραντίνα". Ένας σεισμός ή μία περιβαντολλογική καταστροφή μπορεί να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα της περιοχής στο μεσοδιάστημα μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων. Η μοναδική διασφάλιση είναι η πρόβλεψη της προοπτικής αυτής στο συμφωνητικό της προκαταβολής.

6. Σφάλματα και απρόβλεπτα γεγονότα. Λάθη είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση την υπογραφή των συμβολαίων. Το πιό σηνηθισμένο είναι οι δύο πλευρές να δείξουν κατανόηση. Αν θέλετε να είστε σίγουρος τότε η καλύτερη λύση είναι η ρήτρα καθυστέρησης -και για τις δύο πλευρες- που θα τα προβλέπει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki