Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενα σπίτι για...δύο

Η φιλία μπορεί να σημαίνει το να μοιράζεσαι χαρές και λύπες. Μήπως τώρα, σε εποχές κρίσης μπορεί να είναι και μία διέξοδος για την αγορά σπιτιού; Οι κτηματομεσίτες λένε ότι η συνιδιοκτησία μπορεί να έχει νόημα, αλλά μόνον εάν η συμφωνία είναι καλά μελετημένο και κυρίως προβλέπεται εκ των προτέρων ο τρόπος συμβίωσης και αποχώρησης. Τι σημαίνει αυτό;

Επειδή νομικά είναι εφικτή μία τέτοια αγορά , το θέμα είναι να υπάρξει από την αρχή πρόβλεψη για το πώς θα λειτουργεί από το Α μέχρι το Ω η συμφωνία. Δηλαδή , θα πρέπει να καθορίζεται με ακρίβεια η χρήση, η κατανομή των εξόδων και των δαπανών, τι θα γίνει σε περίπτωση διαφωνίας για μία δαπάνη και κυρίως ο τρόπος «εξόδου». Θα πρέπει να προβλεφθούν όροι , προϋποθέσεις και διαδικασίες τόσο για το ενδεχόμενο ο ένας από τους δύο να θέλει να αποχωρήσει αλλά και για το ύψος του τιμήματος (πως δηλαδή να ορίζεται).

Ενας σημαντικό πρόβλημα μπορεί να προκύψει στην περίπτωση που το σπίτι αγοραστεί με δάνειο το οποίο κατά την διάρκεια του κάποιος από τους δύο δεν εξυπηρετεί. Αυτός είναι ένα λόγος για τον οποίο οι τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμες να χορηγήσουν δάνεια αυτής της κατηγορίας.

Όμως μπορεί να υπάρξει μία γραπτή συμφωνία που θα λύνει τυχόν προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν αφού η φιλία… δεν είναι πάντα αιώνια. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που η συγκυριότητα έχει άσχημη κατάληξη. Για το λόγο αυτό η συμβουλή νομικών είναι απαραίτητη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki