Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πώληση με ενοικίαση

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών που αδυνατούν να βρούν αγοραστή στην τιμή που αυτοί επιθυμούν, θεωρούν την ενοικίαση μία ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση. Συμφέρει όμως αυτό;

Τα οφέλη

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να προτιμά να νοικιάσει το σπίτι του :

1. Η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας: Σε μια υποτονική αγορά η πιθανότητες να πιάσει ένας ιδιοκτήτης μία καλή τιμή για να πουλήσει το ακίνητο του είναι περιορισμένες. Η ενοικίαση θα προσφέρει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, ενώ παρέχει χρόνο για την πολυπόθητη ανάκαμψη που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη σπιτιού να εξασφαλίσει μία καλύτερη τιμή.

2. Ανακαίνιση: Σε περίπτωση που η πώληση του ακινήτου προϋποθέτει ανακαίνιση , η ενοικίαση θα μπορούσε να προσφέρει το χρόνο και το εισόδημα για να γίνει αυτό.

3. Επένδυση : Οι ιδιοκτήτες μπορεί να διαπιστώσουν ότι η εκμίσθωση μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση για μια άλλη επένδυση.

4. Market Timing: Ας υποθέσουμε ότι ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να πουλήσει το σπίτι του αλλά με το σημερινό επίπεδο των τιμών το κέρδος είναι ανύπαρκτο. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι σε τρία χρόνια η αγορά θα ανακάμψει. Στην περίπτωση αυτή, η εκμίσθωση το σπίτι για το χρόνο αυτό θα τον βοηθήσει να καλύψει τα έξοδα πχ δόσεις δανείου , φόροι κλπ και έτσι να «αγοράσει χρόνο». Με αυτό τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τόσο της ενοικίασης όσο και της πώλησης του ακινήτου.

Τα μειονεκτήματα

Η ενοικίαση ενός σπιτιού δεν είναι πάντα τόσο απλή .Μερικά παραδείγματα των μειονεκτημάτων της ενοικίασης περιλαμβάνουν:

• Έχετε αγνώστους στο σπίτι σας.

• Ορισμένοι μισθωτές, δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους έγκαιρα - ή καθόλου.

• Οι φοροι αυξάνονται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki