Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα πουλήσετε γρήγορα

Είναι μια δύσκολη περίοδος για πωλήσεις.. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τόσο οι τιμές όσο και ο όγκος των πωλήσεων εξακολουθεί να υποχωρεί . Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε εφημερίδες αγγελιών περίπου ένα στα τρία σπίτια που προσφέρθηκαν πωλήθηκαν. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες απέσυραν το ακίνητο τους από την αγορά , προσδοκώντας προφανώς καλύτερες μέρες. Με λίγα λόγια, η πώληση είναι δύσκολη και ο μοναδικός τρόπος να αυξήστε τις πιθανότητες είναι :η τιμή. Προσαρμόστε την στα δεδομένα της αγοράς ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρεθεί γρήγορα ένας αγοραστής. Πως όμως θα βρείτε την κατάλληλη τιμή;

1. Να μην γίνει προσωπικό το θέμα της πώλησης

Όταν αποφασίσετε να βάλετε ένα σπίτι στην αγορά, πρέπει να σταματήσετε να αναφέρεστε σε αυτό χαρακτηρίζοντας το ως "το σπίτι μου. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε κάποια συναισθηματική απόσταση ως πωλητής. Μπορείτε να δείτε το σπίτι με αντικειμενικότητα και έτσι η τιμολόγηση, θα γίνει , με ρεαλιστικό τρόπο.

2. Περιήγηση στη γειτονιά

Δείτε σε τι κατάσταση και –κυρίως- σε τι τιμές πωλούνται τα άλλα σπίτια στην γειτονιά. Ερευνήστε αν προσφέρονται νεότευκτα και σε τι τιμές. Ιδεατή απόσταση για την έρευνα είναι τα 800 μέτρα έως 1 χιλιόμετρο.

3. Ακολουθήστε τη πραγματικότητα

Βλέποντας τις τιμές στις οποίες έχουν γίνει πωλήσεις ή συμφωνίες έχετε μία καλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί την αγορά της περιοχής. Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε το μέσο χρόνο παραμονής ενός σπιτιού στην αγορά. Αν ο χρόνος ξεπερνά τους τρείς μήνες τότε τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως λόγω περιορισμένης ζήτησης.

4. Κάντε μια δοκιμή

Δείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων που το σπίτι σας είναι προς πώληση στην αγορά. Εάν δεν έχετε προσφορές ενδεχομένως να πρέπει να επανεξετάσετε την τιμή γιατί είναι πιθανό να είναι υπερβολικά υψηλή. Αν δεν το βλέπει κανείς , τότε βγάλτε το από την αγορά για ένα μήνα και όταν το επαναφέρετε ρίξτε την τιμή. Πόσο; Κοιτάξτε την αγορά και τοποθετήστε την κοντά στα χαμηλότερα. Προσοχή :όχι στον πάτο!!!

5. Ρυθμίστε ξανά το ρολόι

Αν έχετε κάνει ήδη πάρα πολλές περικοπές τιμών ή το σπίτι έχει καθίσει για πολύ καιρό στην αγορά τότε τονώστε το ενδιαφέρον με ένα συνδυασμό προβολής και χαμηλότερης τιμής

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki