Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία: Το άγχος του επιθεωρητή


Μια επίσκεψη από τον τεχνικό επιθεωρητή που θα κάνει τον έλεγχο του σπιτιού σήμερα δεν είναι μία συνηθισμένη υπόθεση . Για το σήμερα αλλά και για το αύριο το realestatenews.gr κατέγραψε ορισμένους τρόπους και μεθόδους για να μπορέστε να αντιμετωπίσετε αυτή την καινούργια «ιερά εξέταση». Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι όταν πωλούν το σπίτι τους είναι ότι ο επιθεωρητής πάντα θα βρεί κάτι στραβό, λένε οι ειδικοί.

Συχνά, τα προβλήματα είναι ήσσονος σημασίας και ανέξοδα για τον πωλητή . Επομένως είναι προς το συμφέρον του , να έχει το σπίτι έτοιμο όσο το δυνατόν καλύτερα πριν από την επιθεώρηση. Μπορεί να κοστίσει αλλά είναι αναγκαίο κακό. Ο λεπτομερής τρόπος για να προετοιμαστείτε είναι να κάνετε τον δικό σας έλεγχο . Μπορεί να ακούγεται λίγο εξωτικό ,αφού η αλήθεια είναι, ότι οι πωλητές συχνά δεν ξοδεύουν χρήματα για την πρόσληψη κάποιου ειδικού που θα εντοπίσει τυχόν προβλήματα. Αυτό όμως έχει αποτέλεσμα όταν εντοπιστούν στην διάρκεια του τεχνικού ελέγχου , οι αγοραστές να ταλαιπωρούνται ,να πληρώνουν και κυρίως να βάζουν σε κίνδυνο μία καλή συμφωνία .

Για το λόγο αυτό ζητήστε από έναν έμπειρο μηχανικό να ρίξει μια ματιά στο σπίτι σας . Οι πωλητές θα πρέπει να ελέγχουν επίσης το σπίτι τους με κριτικό μάτι. Μην σταματήσετε στο ύψος των ματιών. Μια ματιά : σε τοίχους από το πάτωμα μέχρι την οροφή, κάτω από τους νεροχύτες, στο πάτωμα κοντά στη βάση των συσκευών, σας δίνει την δυνατότητα να εντοπίσετε οι ίδιοι τυχόν προβλήματα που υπάρχουν . Επίσης, ελέγξτε βρύσες, πόμολα, και άλλες λεπτομέρειες του σπιτιού. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ξέρετε ότι ένας επιθεωρητής θα ψάχνει για προβλήματα: στη θέρμανση του σπιτιού και τα συστήματα ψύξης. Επίσης θα ελέγξει για τυχόν προβλήματα στα ηλεκτρικά αλλά και σημάδια ζημιών απο νερό όπως : μούχλα ή διαρροές. Τέλος θα ελέγξει και την υδραυλική εγκατάσταση και το δίκτυο αποχέτευσης. Δώστε λοιπόν προσοχή σε όλα αυτά αλλά μη υποβαθμίζετε τα μικρά πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά, οι υδρορροές είναι καθαρές.Αντιμετωπίστε το ξεφλούδισμα των χρωμάτων και βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα ανοίγουν και κλείνουν. Αντικαταστήστε τα ραγισμένα τζάμια και κάντε ένα γενικό καθάρισμα. Εξαερώστε, επίσης, τα σώματα των καλοριφερ και ελέγξτε προσεκτικά για υγρασίες. Όλες αυτές οι κινήσεις βοηθούν στο να γνωρίζετε με ακρίβεια τι πουλάτε και να αντιμετωπίσετε κάθε έλεγχο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki