Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΤΕ: Στα 306,6 εκατ. τα κέρδη τριμήνου

Τη βεβαιότητα ότι ο ΟΤΕ θα καταφέρει να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση των δανείων του τα οποία για το 2012 αγγίζουν τα 783 εκατ. εξέφρασε χθες η ηγετική ομάδα του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με ξένους αναλυτές.

«Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες και νιώθουμε σιγουριά ότι θα καταφέρουμε να αναχρηματοδοτήσουμε τα δάνεια», είπε ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Kevin Kopp ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα τον Ιούνιο να είναι σε θέση να κάνουν ανακοινώσεις.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα συζητήσουν ποιες τράπεζες ενδιαφέρονται να παρατείνουν τις διάρκειες δανείων. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ δεν θέλησε να σχολιάσει ερωτήσεις για την πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία Globul και υποστήριξε πως προς το παρόν περιμένουν τη νέα κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την πώληση του δορυφόρου Hellas Sat. Αναφερόμενος στη σχέση του ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ ο κ. Τσαμάζ υποστήριξε ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από χρόνια που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποια βελτίωση.

Για τα νέα προϊόντα με τις μειωμένες τιμές έως 25%, που λανσαρίστηκαν προχθές, ο κ. Τσαμάζ εκτίμησε ότι θα αποδώσουν έναντι του ανταγωνισμού και αναμένονται και νέες εγκρίσεις από την ΕΕΤΤ. Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ρύθμισης της Cosmote, ο κ. Τσαμάζ απάντησε ότι «ελπίζω να επικρατήσει η λογική. Δεν υπάρχει προηγούμενο παράδειγμα όπου μια εταιρεία πετυχαίνει να νικήσει τους αντιπάλους της και να ρυθμίζεται». Συνεχίζοντας ο ίδιος, ανέφερε ότι «δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα «μην αποδίδετε καλά γιατί μπορεί να ρυθμιστείτε». Μάλιστα, συνέστησε στους ανταγωνιστές να αναζητήσουν στο εσωτερικό τους τρόπους βελτίωσης.

Οικονομικά
Στα 306,6 εκατ. διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α' τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, έναντι κερδών 30,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 3,6% και διαμορφώθηκε στα 1,180 δισ. Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ είναι τα καλύτερα που έχει παρουσιάσει ο Οργανισμός τα τελευταία δύο χρόνια και σαφώς βελτιωμένα των συγκλινουσών προβλέψεων των αναλυτών που προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφώνονταν στα 286,6 εκατ.

Τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου το α' τρίμηνο του 2011 είχαν επιβαρυνθεί από χρέωση 39,7 εκατ. σχετικά με προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, ενώ τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο του 2012 επωφελήθηκαν από κεφαλαιακά κέρδη, μετά φόρων, 211,3 εκατ. από την πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Telecom Serbia. Αν από τα αποτελέσματα τριμήνου 2012 αφαιρεθούν τα 211,3 και γίνει η αναγωγή φόρων στα αποτελέσματα τριμήνου 2011 τότε η αύξηση κερδών είναι περίπου 50%. Λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών, ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ ή περισσότερο από 22%, ανά έτος, και διαμορφώθηκε σε 3,4 δισ. ευρώ.

Deutsche Telekom
Δεν υπολογίζει το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Deutsche Telekom, όπως δήλωσε χθες ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Timotheus Hoettges. «Δεν εργαζόμαστε στη βάση κανενός σεναρίου που να περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», τόνισε ο Timotheus Hoettges σημειώνοντας ότι η εταιρεία κάνει τα πάντα προκειμένου να μπορεί η ελληνική της μονάδα, ο ΟΤΕ, να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της.

Η DT ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα EBITDA του α' τριμήνου υποχώρησαν 0,1% στα 4,48 δισ. ευρώ, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4,4 δισ. ευρώ. Τα έσοδα υποχώρησαν 1,1% στα 14,4 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 238 εκατ. ευρώ από τα 480 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki