Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλάζουν ταμπέλες

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συγχώνευση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) με την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη και μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΚΕΔ στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

Η απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Παιδείας και Πολιτισμού, προβλέπει πως η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου συγχωνεύεται, με απορρόφησή της από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η οποία εφεξής μετονομάζεται σε Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και εποπτεύεται από τον υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο, βάσει της απόφασης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη του για τα θέματα που αφορούν ακίνητα, έργα ή προγράμματα που ανήκαν πριν την συγχώνευση στην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Οι αρμοδιότητες της ΚΕΔ αναφορικά με την απογραφή και τη μέριμνα χαρτογραφήσεως και κτηματογραφήσεως των ακινήτων του Δημοσίου και την επιλογή των καταλλήλων εκ των ακινήτων του Δημοσίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των Δημοσίων πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, μεταφέρονται και προστίθενται στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών και ασκούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Η ίδια Διεύθυνση θα λάβει και πλήρες αντίγραφο της βάσης δεδομένων και του τηρούμενου στην ΚΕΔ μητρώου περιουσίας, το οποίο εφεξής θα τηρείται στην ΕΤΑΔ.

Βάσει της απόφασης, το προσωπικό της ΚΕΔ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση ΣΔΙΤ και στη Διεύθυνση Διοίκησης Έργων και Τεχνικής Διαχείρισης αυτής μεταφέρεται στην ΟΣΚ Α.Ε., κατατάσσεται σε κατηγορία και σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και την προϋπηρεσία του και λαμβάνει τις αποδοχές, που προβλέπονται για το προσωπικό της ΟΣΚ Α.Ε., χωρίς να διατηρεί ως προσωπική διαφορά πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας. Όλο το υπόλοιπο προσωπικό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και ο δικηγόρος με σχέση έμμισθης εντολής, που υπηρετεί στην ΚΕΔ ΑΕ, μεταφέρονται στην απορροφώσα εταιρεία ΕΤΑΔ με την ίδια σχέση εργασίας και κατατάσσεται σε κατηγορία και σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και την προϋπηρεσία του και λαμβάνει τις αποδοχές που προβλέπονται για το προσωπικό της απορροφώσας εταιρείας. Πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας δεν θα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου -που θα ορισθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων- καταρτίζεται νέος Οργανισμός, στον οποίο ορίζονται η διάρθρωση των υπηρεσιών και οι οργανικές θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, καθώς και εποχικού προσωπικού, όπως προκύπτουν ύστερα από την απορρόφηση της ΚΕΔ και την απορρόφηση της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki