Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Και άλλα παιγνίδια με τον ΕΝΦΙΑ

Τον Αύγουστο έρχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων για 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στη διαδικασία εκκαθάρισής του, παρότι ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί από πέρυσι τον Δεκέμβριο, τελικά θα αποπληρωθεί σε πέντε και όχι έξι μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει η καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων να γίνει σε πέντε δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου και η τελευταία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από τον επόμενο μήνα υψηλότερα ποσά φόρου για την ακίνητη περιουσία τους. Και αυτό γιατί ο φόρος δεν θα επιμεριστεί σε έξι δόσεις, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά σε πέντε δόσεις.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν εκδοθεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν στον λογαριασμό που έχουν στο Taxisnet, ενώ θα ενημερωθούν και με ειδοποίηση που θα λάβουν στο e-mail τους. Εξάλλου την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία περιορίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για το πότε θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την πρώτη δόση του φόρου, η οποία θα πρέπει κανονικά να γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki