Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέα «λυπητερή»

Νέα «λυπητερή» έρχεται το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Στο διάστημα αυτό η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2010 και του ΦΑΠ του 2011. Από τους δύο αυτούς φόρους το οικονομικό επιτελείο έχει υπολογίσει εισπράξεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, για τον ΦΠΑ του 2010 περίπου 400.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής φορολογητέας αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα παραλάβουν τον Οκτώβριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκκαθαριστικά σημειώματα για να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο. Στη συνέχεια, πάνω από 600.000 άτομα που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν από τη ΓΓΠΣ, περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2011. Τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως για να καταστούν δυνατές η έκδοση και η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει διαχωρίσει τα στοιχεία για τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί από τους έγγαμους φορολογούμενους, με τα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2011, ώστε η εκκαθάριση του ΦΑΠ να γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο.

Στόχος του υπουργείου είναι να σταλεί ξεχωριστό ατομικό ειδοποιητήριο πληρωμής ΦΑΠ σε κάθε υπόχρεο, είτε έγγαμο είτε άγαμο

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki