Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θάνατος με ...αντικειμενικές.

Οικονομία - Φόροι

financial_crisisΕισηγήσεις για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων  20-30% έχει στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών , ο οποίος πρόσφατα σε δηλώσει του δεν είχε αποκλείσει ρητά το ενδεχόμενο αυτό. Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά καθώς μεσίτες και κατασκευαστές τόνιζαν "παιγνίδια εντυπώσεων με στόχο την αγορά αποδείχτηκαν καταστροφικά για την πορεία της αφού πέρασαν χωρίς επιστροφή οι εποχές που η παραμικρή υπόνοια για αύξηση των αντικειμενικών αξιών έστελνε τους έλληνες στην αγορά ακινήτων."
Σύφωνα με τις απόψεις των ίδιων επιχειρηματιών την περίοδο αυτή όχι μόνο δεν δικαιολογείται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά αυτό που μετ ΄επιτάσεως θα πρέπει να διεκδικηθεί είναι η πτώση τους σε μία σειρά ακινήτων όπως για παράδειγμα σε βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους.  
Υπενθυμίζεται ότι οι αντικειμενικές τιμές αυξήθηκαν για τελευταία φορά το 2007. Τα στοιχεία δεικτών ακινήτων PROPINDEX, αποκαλύπτουν όμως ότι τόσο το 2008 όσο και το 2009 , οι τιμές όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις σημείωσαν πτώση άνω του 5%.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki