Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το τέλος των μικροεργολάβων

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εποχή των εργολάβων στην αγορά εξοχικής κατοικίας βαίνει προς την δύση της. Τα «σημάδια» είναι πολλά . Τα έργα υποδομής κυρίως σε οδικούς άξονες σε μία προοπτική πενταετίας θα αλλάξουν τη γεωγραφία της αγοράς βάζοντας στο παιγνίδι και νέες περιοχές οι οποίες είναι σήμερα «άγνωστες» στο ευρύ κοινό και κάποιοι μύστες της αγοράς φαίνεται ότι αρχίζουν να κάνουν αγορές. H τουριστική κατοικία ως συμπληρωματική υπηρεσία των ξενοδόχων , οι οποίοι άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια διατυπώνουν  τα σχετικά αιτήματα είναι επι θύραις . Η εισαγωγή του ΦΠΑ στις οικοδομές ουσιαστικά κινείται σε μία κατεύθυνση συγκέντρωσης της αγοράς και θα βοηθήσει τους γάμους των ξενοδόχων με τους κατασκευαστές αφού και οι δύο έχουν τη δική τους τεχνογνωσία είτε στη παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών είτε δικτύων προώθησης είτε κατασκευαστικών εργασιών. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που αρχίζει να κάνει δειλά την εμφάνιση του στην αγορά εξοχικής κατοικίας η οποία όμως ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να κινείται στη τροχιά των προηγούμενων χρόνων δηλαδή στη προχειρότητα. Αυτό το νέο πρόσωπο θα αναδειχθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό διεθνές περιβάλλον το οποίο θα χαρακτηρίζεται:

-από την ύφεση της αγοράς εξοχικής κατοικίας της Ισπανίας η οποία είχε αναπτύξει στο έπακρο την συγκεκριμένη βιομηχανία.

-από την ενεργό παρουσία των ανατολικών λόγω της ανάκαμψης –κυρίως- της ρώσικης οικονομίας αλλά και την ανάγκη απομάκρυνσης του «μαύρου» χρήματος από την χώρα μόνιμης διαμονής. Με απλά λόγια η αγορά εξοχικής κατοικίας κάθε χρόνο που θα περνάει θα γίνεται πιο απαιτητική σε γνώση , ενημέρωση και πληροφόρηση.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki