Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μ.Βρετανία : Αντιφατικά τα μηνύματα

Αντιφατικά μηνύματα απο την βρεταννική αγορά ακινήτων καθώς τα συμπεράσματα απο τις μετρήσεις για την εξέλιξη των τιμών εμφανίζονται να μη συμφωνούν.

"Η στεγαστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνεται και πάλι" , αναφέρει στην τελευταία έκθεση της Halifax. Οι μετρήσεις που έκανε εμφανίζουν τις τιμές μειωμένες κατά 0,4% το Μάιο, μετά από μια πτώση 0,1% τον Απρίλιο την ίδια στιγμή ο μέσος όρος της αξίας των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στις £ 167.570. Σε ετήσια βάση καταγράφεται αύξηση κατά 6,9%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η άνοδος αυτή , σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης οφείλεται στο γεγονός οι τιμές τον προηγούμενο χρόνο είχαν πολύ έντονο ρυθμό πτώσης. Εκτιμάται δε ότι για ολόκληρο το 2010 οι τιμές θα παραμείνουν στάσιμες καθώς οι λόγοι που προκάλεσαν την νάκαμψη του 2009 δηλαδή η πτώση των επιτοκίων και ο μικρός αριθμός των σπιτιών που προσφέρθηκαν προς πώληση δεν ισχύουν φέτος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Halifax οι τιμές έχουν καταγράψει μείωση τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ ανάλογη πορεία είχαν και οι πωλήσεις. Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να πεί κανείς ότι τα τωρινά "σημάδια" οδηγούν στο συμπερασμα ότι η αγορά βρίσκεται μπροστά σε μία νέα μεγάλη ύφεση ή πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki