Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΑΚΙΝΗΤΑ:Προβλέψεις για περαιτερω μείωση της ζήτησης

investment1Στην Ελλάδα αναμένεται περαιτέρω πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και κατ' επέκταση της κατανάλωσης τσιμέντου και δομικών υλικών. Η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών το οποίο θα επιφέρουν τα μέτρα εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών συγκυριών αλλά και της πιστωτικής στενότητας, αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της ζήτησης ακινήτων. Παράλληλα, το απόθεμα κατοικιών προς πώληση παραμένει ψηλό και είναι πολύ αμφίβολο ότι θα απορροφηθεί εντός του έτους.Τις εκτιμήσεις αυτές διατυπώνει η εταιρία ΤΙΤΑΝ και συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις και στην αγορά του τσιμέντου.
Στις ΗΠΑ, δεν προβλέπεται ουσιαστική ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας εντός του 2010. Η Αμερικανική Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών (Portland Cement Association) προβλέπει αύξηση 5% της κατανάλωσης τσιμέντου για το 2010, από τα πολύ χαμηλά επίπεδα του 2009. Σε αυτή την αύξηση συνυπολογίζεται η εκτιμώμενη επίπτωση των μέτρων τόνωσης της αγοράς κατοικίας και των έργων υποδομής της Αμερικανικής κυβέρνησης. Η όποια βελτίωση πάντως αναμένεται για το Β' Εξάμηνο του 2010, δεδομένου ότι η κατανάλωση συνεχίζει να μειώνεται κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
Στις αγορές της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές από το 2009 όσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα. Εκτιμάται ότι η κατανάλωση δομικών υλικών στη περιοχή θα συνεχίσει να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Τα αποτελέσματα του Ομίλου, ωστόσο, θα ενισχυθούν από την έναρξη λειτουργίας του καινούργιου εργοστασίου 1,5 εκατ. τόνων στην Αλβανία.
Στην Αίγυπτο, το 2010 αναμένεται περαιτέρω αύξηση της ζήτησης τσιμέντου αλλά με ηπιότερους ρυθμούς από το 2009. Στην Τουρκία, εκτιμάται ότι η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει μέσα στο 2010.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki