Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λαχανιάσαν οι τιμές στο Λονδίνο

“Πέφτουν” οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο τον Αύγουστο, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη πτώση από το Δεκέμβριο του 2007.Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μέση αξία των ακινήτων στο Λονδίνο υποχώρησε τον Αύγουστο κατά 5,9% σε μηναία βάση στις 552.783 χιλιάδες λίρες (922.300 δολάρια), ενώ σε εθνικό επίπεδο οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 2,9%.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η κάμψη των τιμών των ακινήτων οφείλεται στους νέους αυστηρότερους κανόνες για τις υποθήκες που εισήγαγε η Τράπεζα της Αγγλίας, αλλά και στις εκτιμήσεις για αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίες άσκησαν πιέσεις στην αγορά.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις κατοικιών στις ακριβότερες συνοικίες του Λονδίνου είχαν σημειώσει άνοδο 37% το 2013 με τις συναλλαγές που έγιναν από αγοραστές εγκατεστημένους στη Μεγάλη Βρετανία να υπερκαλύπτουν τη μειωμένη ζήτηση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αν και πέρυσι οι πωλήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων αξίας 4 έως 5 εκατ. λιρών στο Λονδίνο είχαν αύξηση 88% και οι συναλλαγές κατοικιών αξίας άνω των 10 εκατ. λιρών σημείωσαν άνοδο 42% από τα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 καταγράφεται σταδιακή πτώση των τιμών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki