Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πολωνία: συνεχίζεται η πτώση των τιμών στις κατοικίες

 

Η πτώση των τιμών στις κατοικίες συνεχίστηκε στις μεγάλες πόλεις της Πολωνίας παρά την- καλύτερη από την αναμενόμενη- οικονομική ανάπτυξη. ΤΟ ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 3,5% στο δεύτερο τετράμηνο του 2010 με την αυξημένη εγχώρια ζήτηση να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της κρίση στα μέσα του 2008, η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα στη Βαρσοβία μειώθηκε κατά 10% ενώ σε άλλες πόλεις η μείωση κυμαινόταν μεταξύ 20% και 30%.
Η σημερινή πτώση των τιμών οφείλεται  κατά κύριο λόγο στην υπερπροσφορά αφού χαρακτηριστικά μόνο στη Βαρσοβία 4.500 νεόκτιστες κτηριακές μονάδες παραμένουν απούλητες , χωρίς να υπολογίσουμε τις κατοικίες που αγοράστηκαν αλλά ζητάνε πάλι αγοραστή λόγω της κρίσης. Σε ολόκληρη τη χώρα τα ο αριθμός των νέων κατοικιών που παραμένουν χωρίς αγοραστή ανέρχονται σε 10.000 περίπου.
Η υπερπροσφορά σημαίνει ότι ο κατασκευαστικός τομέας θα υποστεί πλήγμα τους επόμενους μήνες. Την ίδια στιγμή η ανεργία αναμένεται να ακουμπήσει το 12.3% μέχρι το τέλος του 2010 και το κρατικό χρέος να φτάσει το 51% του ΑΕΠ. Η πολωνική κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει πολιτική λιτότητας, παρόμοια με τη πολιτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση στην αγορά κατοικίας

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki