Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγορά κατοικίας χωρίς πολλά ρίσκα

Η κατάλληλη στιγμή για μια αγορά σπίτιού ώστε να εξασφαλίσει κάποιος στην καλύτερη τιμή είναι ένα τυχερό παιχνίδι . Αν και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι τώρα είναι μια λογική ώρα για επενδύσεις σε κατοικία εντούτοις υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν ότι σε έξι μήνες από τώρα θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη στιγμή. Αυτό που ξέρουμε όλοι σήμερα είναι ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει και σε ένα χρόνο περίπου απο σήμερα τα επιτόκια μπορεί να είναι υψηλότερα.

Την περίοδο αυτή  σε πολλές αγορές περιοχών οι τιμές κατοικιών έχουν σημειώσει μια πτώση άνω του 20%. Ενώ αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για ιδιοκτήτες που για τους αγοραστές αποτελεί ευκαιρία Ενώ μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι τιμές των κατοικιών θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνονται απο τον επόμενο χρόνο , άλλοι πιστεύουν ότι είναι πιθανό οι τιμές απλά θα σταθεροποιηθούν . Είτε έτσι είτε αλλιώς , για τους αγοραστές αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσουν ένα σπίτι . Με μεγάλο αριθμό των κατοικιών να προσφέρονται ήδη στην αγορά , αυτό που σπανίζει είναι οι αγοραστές γεγονός που παρέχει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο

. Απο την άλλη πλευρά μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει διατηρήσει τα επιτόκια της στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα αλλά μόλις έχει ενδείξεις για μια ισχυρή διατηρίσιμη ανάκαμψη που σημαίνει άνοδο του πληθωρισμού είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε αύξηση και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα σταματήσουν. Το σίγουρο είναι ότι στο παρελθόν τα επιτόκια έχουν φθάσει σε τέτοια έπίπεδα που με τα τωρινά δεδομένα θα χαρακτηρίζονταν ως αδιανόητα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki