Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αγορά κατοικίας στην Ευρώπη

Παραδόξως, η Λετονία είχε την καλύτερη απόδοση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών κατά στο τέλος του β΄τριμήνου 2010. Οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν 9,38% το ά εξάμηνο . Οι τιμές μειώθηκαν κατά 33,83% το 2008, και 52,81% το 2009. Όμως, τον Οκτώβριο του 2009, οι τιμές των ακινήτων σταμάτησαν να μειώνονται .

Σε Φινλανδία, Νορβηγία καταγράφηκαν υψηλές αυξήσεις στις τιμές κατοικίας. Συγκεκριμένα στη Φινλανδία αυξήθηκαν κατά 8,89% ενώ στο Ελσίνκι, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 12,6% κατά την ίδια περίοδο. Φινλανδία άρχισε να ανακάμπτει από την κρίση ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2009. Στη Νορβηγία, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,60% . Έπειτα από πτώση κατά μέσο όρο 6% το 2008, οι τιμές κατοικίας άρχισαν να ανεβαίνουν λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν ανακάμψει παρατηρήθηκε, επιβράδυνση της πτωτικής πορείας. Στις αγορές αυτές περιλαμβάνονται :Δανία, Κάτω Χώρες, Γαλλία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ρωσία, Ισλανδία, Βουλγαρία και Λιθουανία.

Η κάμψη των τιμών των κατοικιών συνεχίζεται σε Πορτογαλία, Κροατία και Ιρλανδία. Η Ιρλανδία είχε την πιο απότομη πτώση των τιμών κατοικίας μεταξύ όλων των χωρών . Στο β ΄τρίμηνο οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν 15,85% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και κάτω 36,16% από το υψηλότερο επίπεδό της. Ανάκαμψη δεν αναμένεται φέτος, και σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι τιμές κατοικίας στην Ιρλανδία θα έπρεπε να μειωθούν συνολικά κατά 57%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki