Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΣΠΑΤΑΛΗ: Εκατ ευρώ σε ενοίκια, όταν κτίρια αραχνιάζουν

Ο τραγέλαφος με τα ενοίκια και  την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου αλλά και των ΟΤΑ καθώς και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων καθημερινά αποκαλύπτει καινούργια δεδομένα.

Για παράδειγμα , ενώ το δημόσιο έχει σημαντικά ακίνητα στην Δυτική Αττική οι υπηρεσίες της νομαρχίας Δυτικής Αττικής στεγάζονται σε 14 διαφορετικά κτήρια και καταβάλλονται 1,2 εκατ ευρώ το χρόνο σε ενοίκια. Και ενώ μένει αναξιοποίητο το κτιριακό απόθεμα άλλων φορέων η νομαρχία προχωρά σε ανέγερση μεγάρου με δάνειο που η δόση του δανείου θα είναι λίγο μεγαλύτερη απο τα 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.Σημειώνεται ότι το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν είχε αγοραστεί το οικόπεδο το οποίο όμως παραχωρήθηκε από την εταιρεία «Τιτάν ΑΕ» ειδικά για αυτό το σκοπό.Εκτιμάται ότι η εμπορική αξία του οικοπέδου αυτού υπολογίζεται πάνω από τα 12 εκατ ευρώ. Αλλά δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο που δεν γίνεται αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του δημοσίου.

Σε μία απο τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας , στην Πάτρα ο δήμος πληρώνει σχεδόν 450.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις. Η παράλογη διαχείριση δεν σταματά στην τοπική αυτοδιοίκηση . Πρόσφατα , βουλευτής της συμπολίτευσης αποκάλυψε ότι το ΙΚΑ πληρώνει ενοίκιο 600.000 ευρώ το χρόνο για την εγκατάσταση υπηρεσιών που πριν τους σεισμούς λειτουργούσαν στο κτίριο της Πειραιώς το οποίο έχει εγκαταλειφτεί στη τύχη του περισσότερο απο 10 χρόνια. Αν μάλιστα , "ψάξει" κανείς και το ύψος των μισθωμάτων τότε σίγουρα θα βγάλει πολλά "λαυράκια" αφού ακούγονται μισθωτήρια συμβόλαια με τιμές ενοικίων που εξωπραγματικές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki