Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατασκευαστικές :Η συνταγή της ύφεσης

Δραματικές είναι οι συνθήκες, στις οποίες έχει περιέλθει ο κλάδος των κατασκευών, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, από το 2004 έως σήμερα ο αριθμός των εργοληπτικών εταιρειών από 7η έως και 3η τάξη, μειώθηκε κατά 22,2%, από 712 σε 554, δηλαδή κατά 158 εταιρείες.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες εταιρείες, 7ης δηλαδή τάξης, αυτές από 14 περιορίστηκαν σε 9, δηλαδή μείωση κατά 35,7%. Ωστόσο, η μείωση του αριθμού δεν σήμανε και καλύτερες συνθήκες για όσες απόμειναν. Παράλληλα, είναι ενδεικτικό ότι ενημερότητα πτυχίου δεν διαθέτουν σήμερα 88 από τις 554 εταιρείες.

Η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την μείωση του ελλείμματος, μέθοδος που συστηματικά ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, είναι μία ιδιαίτερα επιβλαβής για την ανάπτυξη της οικονομίας επιλογή, αφού η μείωση του ΑΕΠ, που τελικώς επιφέρει είναι και μεγάλη και μόνιμη και μάλιστα για μακρά περίοδο με τελικό αποτέλεσμα το αντίθετο από τον στόχο, αντί να δοθεί βάρος στην περιστολή των δαπανών της δημόσιας κατανάλωσης, αναφέρει ο Σύνδεσμος

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki