Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΤΕΕ: Αλλαγές στον Κανονισμό Πυροπροστασίας

Την επανεξέταση του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων, ειδικά σε ότι αφορά τα κτίρια συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης κοινού, από εξειδικευμένους μηχανικούς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφάσισαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος και ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης.
Αφορμή αποτέλεσε το χτεσινό τραγικό συμβάν, με τους τρεις νεκρούς υπαλλήλους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin.
Ο  πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, από τον οποίο ζητήθηκε συνεργασία. Το έργο αυτό θα γίνει σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων.
Ωστόσο, στην πράξη το ΤΕΕ θέλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την συστηματική μελέτη του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων, την οποία ξεκίνησε με ειδική ομάδα εργασία την Άνοιξη του 2009, με σκοπό την αναθεώρησή του, έπειτα από τη διαπίστωση ότι πολλές από τις προβλέψεις του ισχύοντος, υπό το «φως» των νέων τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων, είτε είναι αδύνατον να εφαρμοστούν, είτε θα πρέπει να εφαρμόζονται με απολύτως διαφορετικό τρόπο.
Κοινή διαπίστωση είναι, άλλωστε, ότι μια σειρά από μέτρα και έργα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφάλειας τραπεζών και άλλων καταστημάτων (π.χ. θύρες που ανοίγουν με ηλεκτρικό σύστημα και με χρονοκαθυστέρηση), στην πράξη έχουν ακυρώσει την εύκολη εγκατάλειψη κτιρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Αλλά και ότι σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως ανακαίνισης κτιρίων, παραβιάζονται μέτρα και έργα τα οποία επιβάλλονται από τον Κανονισμό Πυροπροστασίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki