Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προχωρούν οι αναπλάσεις

Αλλάζει πρόσωπο η Ελευσίνα με αναπλάσεις και με εντάξεις στο σχέδιο περιοχών. Συγκεκριμένα προωθούνται οι  αναπλάσεις του  Παραλιακού Μετώπου  και της Ελαιουργικής . Επίσης προχωρούν  οι πολεοδομήσεις των περιοχών Χαλυβουργική, Βαμβακιά, Καλυμπάκι, Μπλόκο στην Ελευσίνα . Αναλυτικά η πορεία των έργων στην περιοχή είναι :
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση τόσο στην εργολαβία του πρωτεύοντος δικτύου (ΕΥΔΑΠ) όσο και του δευτερεύοντος (Νομαρχία) γιατί δεν πληρώνονται έγκαιρα οι εργολάβοι με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας. Ο βιολογικός καθαρισμός προχωράει κανονικά και μόλις οριστεί νέα διοίκηση στην ΕΥΔΑΠ η μακέτα του έργου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμος παράλληλα θα αρχίσει τις συνδέσεις των οικιών στην περιοχή της Άνω Ελευσίνας που  παρέδωσε η Νομαρχία.
ΕΡΓΑ
Στο διάστημα των 5 τελευταίων μηνών έχουν δημοπρατηθεί τα ακόλουθα έργα δαπάνης 4 εκατ. € μεταξύ των οποίων:
-Αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης Σαρανταπόταμου 2.000.000
-Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου αρχ.-Αγ.Νικόλαος 400.000
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑ
Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου, 10 εκατ. €.Το σημαντικό αυτό έργο που θα αναπλάσει την παραλία της Ελευσίνας και θα ανακατασκευάσει το 3-όροφο κτίριο στο ΙΡΙΣ ως πολιτιστικό κέντρο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων ως σύστημα μελέτη κατασκευή και θα κατατεθεί στο ΕΣΠΑ, μόλις δώσει την σχετική άδεια η νέα Κυβέρνηση, ώστε να τύχει της πλήρους χρηματοδότησης.
Ανάπλαση Πολυχώρου Ελαιουργικής, 10 εκατ.€. Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προχωρήσει προς  έγκριση του συστήματος μελέτη-κατασκευή από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο 23 χρόνια μετά την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο.
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Έχει αποφασιστεί η απόκτηση των ακόλουθων κοινόχρηστων χώρων
-ΟΤ17 (Νικολαίδου και Χαριλάου).Τα συμβόλαια για την μια ιδιοκτησία 190 τμ έγιναν , ενώ η άλλη ιδιοκτησία 402 τμ θα προχωρήσει με απαλλοτρίωση.
- ΟΤ342Α (Αγιος Δημήτριος, Καλυμπάκι).Συντάσσονται τα συμβόλαια για πλατεία εκτάσεως 853 τμ.
-ΟΤ 185 (Αγάθου, Δήμητρος).Προχωράει η απόκτηση χώρου στάθμευσης 3 περίπου στρ. στο κεντρικότερο σημείο της πόλης με την διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki